Altın Borsası'nın yeni Başkanı da inceleniyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altın Borsası'nın eski başkanı için maaşını 14 bin YTL'ye çıkardı diye soruşturma başlatılmıştı. Yerine atanan Ertaş'ın da aynı maaşı almaya devam ettiği belirlendi

İstanbul Altın Borsası (İAB) Başkanı Mithat Şeref'in yerine Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener tarafından vekaleten başkanlığa atanan Vahdettin Ertaş hakkında da ?usülsüz ödemeler? nedeniyle inceleme yürütüldüğü ortaya çıktı.

SPK'da Daire Başkanı iken İAB'nin başına vekaleten atanan Ertaş'ın, 2006 yılı boyunca her ay 2 bin 840 YTL hukuksuz kira yardımı aldığı tespit edildi. Bunun üzerine başlayan SPK incelemesinde, Ertaş'ın bordroları incelendi. İncelemede eski başkan Şeref'in görevden alınmasına neden olan 14 bin YTL'lik yüksek maaşın, Ertaş'a da aynen ödendiği ortaya çıktı.

1 AY ÖNCE İNCELENDİ

Ertaş'ın halen SPK'da daire başkanı kadrosunda bulunması nedeniyle SPK'nın Bilkent'te bulunan lojmanlarında oturmaya devam ettiği, ancak buna rağmen 2006 yılı boyunca kendisine aylık 2 bin 840 YTL olmak üzere 10 ayda 28 bin 400 YTL ?kira yardımı? adı altında ödeme yapıldığı belirlendi.

Mevzuata göre lojmanda oturan personele kira yardımı yapılamazken, Ertaş'tan aldığı tutarın geri istenebileceği ifade ediliyor. Ertaş'ın İAB yönetim kurulu toplantıları için İstanbul'a geldiğinde ise, çeşitli kamu kurumlarının misafirhanelerinde kaldığı herhangi bir harcama yapmadığı belirlendi. Yaklaşık 1 ay önce başlayan SPK incelemesinin tamamlanmasının ardından dosyanın prosedüre göre, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na gideceği ve oradan çıkacak sonuca göre işlem yapılacağı belirtildi. Ertaş'ın ismi son dönemde, kısa bir süre sonra boşalacak iki SPK Kurul üyeliğinden biri için geçiyordu.

Eski başkan Şeref'in görevden alınması kararının gerekçelerinden birini ?maaşını kararnameyle belirlenen tutarın üzerine çıkararak Yönetim Kurulu kararıyla maaş toplamını 14 bin YTL olarak belirlemesi? oluşturmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber