Gelirde 1.5 milyar TL'yi yakaladı, gözü yurtdışında

Ziylan Mağazacılık, yurtdışını büyüme odağına koydu. Geçen yılı 1.5 milyar TL ciroyla kapatan ayakkabı grubu, bu yıl için 2 milyar TL ciro hedefi koyarken, yurtdışında da mağazalaşma atağına kalkacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Mart 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gelirde 1.5 milyar TL'yi yakaladı, gözü yurtdışında

Hanife Baş

Flo, Kinetix, Polaris, Lumberjack, sport in Street markalarını bünyesinde bulunduran Ziylan Mağazacılık, yurtiçi büyümesinde vites yükseltirken, rotayı yurtdışına çevirdi. Yurtdışında da mağaza atağına geçeceğini duyuran Ziylan, diğer yandan satın almak için yeni markaları da gözlüyor.

Geçen yılı yüzde 34 büyümeyle kapattıklarını söyleyen Ziylan Mağazacılık CEO'su Burak Övünç, "Ciromuzu 1.5 milyar TL'ye çıkardık. Mağaza sayımız 350, çalışan sayımız da 5 bine ulaştı. Bu yıl da 2 milyar TL ciro, 450 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2018 hedefimizde de 3.5 milyar lira ciro ve 690 mağaza" dedi.

Yerli üretim

Övünç, bu yılın ilk çeyreğine de değinerek cirolarında yüzde 40'a varan bir artış yaşadıklarını dile getirerek, 20 yeni mağaza açtıklarını aktardı.

Yerli üretime de destek verdiklerini dile getiren Burak Övünç, üretimlerinin yüzde 85'ini Türkiye'de yaptıklarını, spor ayakkabı gibi bazı üretimlerin ülkemizde olmaması nedeniyle ithalat yoluna gittiklerini dile getirdi. Ziylan, 2016'da 35 milyon ayakkabı alımı gerçekleştirecek. Övünç, Şanlıurfa'da kurdukları fabrikaya 15 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını da anlattı.

Mağaza atağı

Burak Övünç, yurtdışında agresif büyüme planlarının olduğunu da vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "Geçen yıl Kazakistan ve Irak'a açıldık. 2016 sonuna kadar bu iki ülkede açacağımız 20'ye yakın mağazanın yanında İran, arabistan, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün ve Azerbaycan pazarlarında 20 'franchise' mağazamızla yer alarak toplam mağaza sayımızı 50'ye ulaştırmayı hedefliyoruz. 2018 hedefimizde ise 41 ülkede toplam 150 mağazaya ulaşmak."

'Avrupa'da yeni marka alabiliriz'

Burak Övünç, yurtdışında büyürken şirket satın alma fırsatlarını da aktif olarak göz önünde bulundurduklarını dile getirerek, "Lumberjack gibi marka satın almalarına sıcak bakıyoruz. Bu yıl içinde Avrupa'da mutlaka bir markanın satın almasına imza atıyor olacağız. Çok lüks bir marka almayı düşünmüyoruz. Ürün karmamıza uyan bir marka olacak" açıklamasını yaptı.

Pazarın büyüklüğü 10 milyar TL...

Türkiye'de ayakkabı pazarının büyüklüğü hakkında da bilgi veren Burak Övünç, "10 milyar TL'lik bir sektör var. Yılda yüzde 6 oranında büyüyor. Yüzde 60 oranında yerli üretim, diğeri ise ithalattan karşılanıyor. Türkiye'de kişi başına yılda 2.5 adet ayakkabı düşüyor. Kadınlar daha fazla alıyor. Erkeklerde adet biraz daha az. Bu rakam İtalya'da kişi başına 6-7'leri buluyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber