Ergin ve Dumanlı hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin ve eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı'nın ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan yargılanmalarına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2016 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ergin ve Dumanlı hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında söylemediği sözleri söylemiş gibi yansıttığı öne sürülen Hürriyet ve Zaman gazeteleri internet sitelerinin sorumluları oldukları gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan yargılanmalarına başlandı.

Bakırköy 54. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sedat Ergin ile tarafların avukatları katılırken, diğer sanık Ekrem Dumanlı gelmedi.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Sedat Ergin, ''İnternet üzerinden yapılan haberler seri bir şekilde, peşpeşe yapıldığı için bunların kontrol edilmesi olanaksız olmaktadır. Gazete haberlerinde yayınlanacak yazı, bizim önümüze geldiği için uzun bir değerlendirme yapılabilmektedir ancak internet haberlerinde böyle olmamaktadır. Kaldı ki söz konusu haber başlığı çok kısa bir süre sonra yayından kaldırılmıştır. Burada herhangi bir şekilde hakaret kastı ile hareket edilmemiştir.'' dedi.

Hakim Adnan Budak, Ekrem Dumanlı hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanıklar Sedat Ergin ve Ekrem Dumanlı hakkında ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Melike Gallenkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber