'Şura'dan Okul öncesi eğitim zorunlu olsun isteği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı 'Okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi yönünde Milli Eğitim Şurası'na verilen öneriyi desteklediklerini ve bu yönde teklif sunduklarını belirterek; okul öncesi eğitim zorunlu olsun' dedi.

Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının, ilköğretim birinci sınıfa başlayacak çocukların, okul öncesi eğitim çerçevesinde bir yıl süreyle anaokuluna gitmelerini zorunlu hale getirecek bir yasa tasarısı hazırlığı içinde olduklarını da belirterek; "Çok geç kalınmış bir karar. Bu konunun yasalaşması gerektiğini, üç yıldır yaptığımız çeşitli açıklamalarla dile getirdik. 5-6 yaş dönemi eğitim için kesinlikle değerlendirilmesi gereken "Altın Çağ"dır. Çocuk hayatı boyunca öğreneceklerinin yüzde 35'ini bu dönemde öğrenir. Birçok gelişmiş ülkede çocuk 3 ya da 4 yaşında eğitimle tanışıyor. Sosyal, duygusal gelişimini daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde tamamladığı gibi akademik gelişiminin temeli de bu süreçte atılmaya başlanıyor. Ekip çalışması, sosyal uyum, arkadaşlık, paylaşım, iç disiplin ve düzenli bir hayatla bu yaşlarda tanışarak kişiliğinin oluştuğu bu dönemde büyük faydalar elde ediyor. Fakat ülkemizde çocuklarımız en verimli eğitim dönemlerini boş geçiriyor" dedi.

17. Milli Eğitim Şurasına sunulan bu olumlu teklifin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasını henüz tam anlamıyla oturtmadan ve sorunlarını çözemeden, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yönündeki çalışmanın doğru bir politika olmadığını savunan Avcı, "Bağımsız Eğitimciler Sendikası olarak önerimiz, eğitim yaşının iki yönlü uzatılması değil, tek yönlü olarak yalnız aşağıya doğru uzatılmasıdır Temelden başlayalım ki yukarıya doğru çabuk ve emin adımlarla çıkabilelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber