Yarışma programlarını arayanlara telefon faturası uyarısı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Özçulcu, bazı televizyon kanallarında geceleri yayına giren basit bilgi yarışma programlarına katılmak amacıyla telefon edenlerin, programa bağlanamasalar bile 1500 YTL'yi bulan faturalarla karşılaştıkları uyarısında bulundu.

Özçulcu yaptığı yazılı açıklamada, son haftalarda derneğe başvuran birçok kişinin çok yüksek tutarlı telefon faturalarıyla, ayrıntılarının incelenmesi sonucu, katıldıkları televizyon yarışma programları yoluyla dolandırıldıklarının anlaşıldığını iddia etti.

Abdullah Özçulcu, özellikle geceleri yayına giren basit bilgi yarışma programlarına katılmak için verilen telefon numaralarının aranması sonucu, programa bağlanılamamasına rağmen, karşı tarafla kurulan sistemle yarışmacının telefonuna 1 kontör veya 1 saniyelik sürede 1,50 YTL'yi aşan ücret yazıldığını bildirdi.

Özçulcu, bu şekilde yarışma hattını düşürebilmek için yarışma telefonunu örneğin 100 kez arayan vatandaşa, yarışmaya hiç katılmadığı halde 1500 YTL'nin üzerinde görüşme ücreti geldiğini kaydetti.

Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Özçulcu Özçulcu, şunları kaydetti:

"Zaten programın ödülü 100 avro veya 700 YTL civarında olduğundan, bu programı yapanlar, arayan binlerce kişiden yalnızca birinden bile verecekleri ödülden fazla para almış olmaktadırlar. Öte yandan, bu tür yarışmalara katılıp da kazandığı halde parasının verilmediğinden yakınan başvurular da almaktayız.

Bu tip programların, sorulan sorunun basitliği ve düzeysizliğinden de anlaşılacağı gibi yarışmayla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Tamamen izleyicilere tuzak kurulmaktadır. Soygun ve hortumculuğun her gün yeni bir yöntemiyle karşılaşmaktayız. Bu tür tuzak programların yasaklanması ve yayından kaldırılması talebiyle RTÜK'e başvuruda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı bu tür tuzak programlara ve bunların benzeri olan melodi, logo yükleme gibi diğer tuzaklara düşmemeleri konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber