Lisede irtica şiiri Meclis gündeminde

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAKLAŞIK 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kırşehir Lisesi'nde bir öğrencinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında okuduğu şiir kenti karıştırdı. Şiirin irtica propagandası yapıldığını söyleyen veliler, konuyu CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır'a iletti.

Bayındırı önce Okul Müdürü Mustafa Karadeniz'i ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa'yı arayarak 'irtica propagandası'nın peşine düştü. Bayındır, dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Bayındır önergesinde şöyle dedi: 'Şiir, devlete ait bir okulda Cumhuriyet kutlamaları sırasında okunmuştur. Bu gibi propagandaların teftiş mercii kimdir? Okullardaki eğitimciler, bu gibi durumlarda bakanlığınıza bilgi vermekle yükümlü değil midir?' İrtica propagandasının yapıldığı öne sürülen okulun müdürü Karadeniz'in İlahiyat mezunu olması da dikkat çekti.

BENİM HABERİM YOK

CHP'li Bayındır, velilerin şikayeti üzerine hem okul müdürü hem de il milli eğitim müdüründen bilgi almaya çalıştığını belirterek şöyle dedi: 'Okunacak yazı ve şiirler komisyondan geçer denildi. Okul müdürü 'Haberim yok' diyor, İl Milli Eğitim Müdürü de soruşturma başlatacağını söylüyor. Körpecik beyinler nasıl bir zihniyete emanet' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber