CHP'den alternatif anayasa taslağı

Ak Parti'nin başkanlık sistemini esas alan yeni anayasa taslağı hazırlıkları sürerken CHP, ilk dört maddenin değiştirilmediği, parlamenter demokrasiyi esas alan bir taslak üzerine çalışacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mart 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den alternatif anayasa taslağı

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP yeni Anayasa çalışmaları kapsamında alternatif bir taslak oluşturma konusunda düğmeye bastı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplanan MYK'da Ak Parti'nin nisan ayı sonuna kadar hazırlıklarını tamamlayacağını duyurduğu anayasa taslağı konusunda atılabilecek adımlar değerlendirildi. Bu çerçevede, CHP'nin 24. TBMM döneminde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu metin üzerinden yapılacak revizyon çalışmalarına sivil toplum kuruluşları ve anayasa hukukçuları da dahil edilecek. Çalışmalarının Ak Parti'nin takvimine paralel bir biçimde tamamlanması hedefleniyor. Anayasa Komisyonu'nda Ak Parti'nin taslağının görüşülmesi sırasında CHP'nin hazırladığı bu metin üzerinde öneriler getirerek komisyon çalışmalarına katkı sağlaması hedefleniyor. CHP'nin taslağında ilk dört maddenin değişmemesi, parlamenter demokrasinin esas alınması ve güçler ayrılığı ilkesinin kuvvetlendirilmesi öngörülüyor.

Bölgede toplantı kararı

Toplantıda ayrıca Sur ilçesinin yüzde 60'ının kamulaştırılmasına tepki gösterildiği, bu konunun CHP'nin gündeminde bulunması gerektiği konusu benimsenirken, Kürt sorununun çözümünde 3. yol önerisini savunan CHP; bir sonraki il başkanları toplantısını bölgede gerçekleştirme kararı da aldı. Alınan bilgilere göre mayıs ayının ilk yarısında yapılması planlanan toplantının bölgedeki mevcut koşullar da dikkate alınarak Batman, Van ve Mardin seçeneklerinden birinde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber