Mülteciler Suriye'ye yakın kamplara yerleştirilecek

İçişleri Bakanı Ala, Avrupa'dan geri kabul anlaşması çerçevesinde gönderilen mültecilerin, Güneydoğu'da ve Suriye'ye yakın bölgelerde kurulan kamplara yerleştirileceklerini açıkladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Nisan 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mülteciler Suriye'ye yakın kamplara yerleştirilecek

MUSTAFA İNCİ / MUĞLA

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan mutabakat sonrasında Avrupa'daki mültecilerin kabulü bugün başlıyor. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yasadışı göçle mücadele istişare toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala "Türkiye ve AB arasında bir mutabakata varıldı. Bu mutabakat çerçevesinde 4 Nisan'dan itibaren geri kabullerimiz başlayacak" dedi. Bakan Ala, Türkiye'de 2 milyon 749 bin Suriyeli bulunuyor dedi.

10 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Bakan Ala, "Bu sayıya başka ülkelerden de gelenleri eklediğimizde 3 milyon 069 bin 640 kişi Türkiye'de göçmen olarak bulunmaktadır. Türkiye bu kadar kişiye gerçekten takdire layık bir biçimde misafir etmektedir ve milletimize buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 10 milyar dolar bir harcama yaptık. Bu konuda uluslararası birtakım yapıların, kuruluşların yaptığı yardım henüz 450 milyon dolardır" dedi.

KIYI ŞERİDİNDE KAMP YOK

Bakan Ala, "Türkiye'nin çeşitli illerinde geri gönderme merkezleri var. Kıyı şeridinde yok. Buralardan kendi ülkelerine dağıtımlarını yapacağız. Bunlarla ilgili daha çok ülkemizin güneydoğusunda ve Suriye'ye yakın bölgelerde kurduğumuz kamplar var. Bu kamplarda uygun merkezlere göndereceğiz. Aldığımız Suriyeli kadar da AB ülkelerine Türkiye'de bizim seçtiğimiz bizim belirlediğimiz Suriyeli göçmenleri göndereceğiz. Bu sistem şimdi işlemeye başlıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber