Köy korucuları, TSK ve emniyet mensuplarıyla omuz omuza

Güneydoğu Anadolu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara katılan köy korucuları, TSK ve emniyet mensuplarıyla omuz omuza görev yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2016 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy korucuları, TSK ve emniyet mensuplarıyla omuz omuza

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyona katılan geçici köy korucusu Y.T, terörle mücadelede 27 yıldır güvenlik güçlerine destek veriyor.

Şırnak il merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

TSK ve emniyet mensuplarının müşterek operasyonuna çok sayıda köy korucusu da destek veriyor.

Şırnak'ta devam eden operasyona katılan 10 çocuk babası geçici köy korucusu Y.T, 27 yıldır terör örgütü mensuplarına karşı mücadele ettiğini söyledi.

Yurt içinin yanı sıra 7 kez de sınır ötesi operasyona katıldığını belirten Y.T, 100'ü aşkın çatışmada yer aldığını kaydetti.

"Vatanımız için mücadele ediyoruz"

Katıldığı çatışmalarda çok sayıda yakınının ve arkadaşının şehit olduğunu anlatan Y.T, "Biz bu yola baş koymuşuz. Vatanımız, bayrağımız ve dinimiz için mücadele ediyoruz. İyi ki güçlü devletimiz var. Olmasaydı ne camiye gidebilirdik ne dinimizi yaşayabilirdik. Bizim için şehit düşmek en büyük mertebedir. İnşallah Rabbim bize bunu da nasip eder." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber