Bingöl'de çatışma: 1 uzman çavuş şehit, 5 asker yaralı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 astsubay da ağır şekilde yaralandı.

Yayladere ilçesinde güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 3 teröristin ölü ele geçirildiği, 3 teröristin de yaralandığı ve diğer teröristler tarafından çatışma bölgesinden uzaklaştırıldığı bildirildi. Çıkan çatışmada Astsubay Üstçavuş Ferhat Öktem ve Uzman Çavuş Bülent Güzel ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş Bülent Güzel'in şehit olduğu, Astsubay Üstçavuş Ferhat Öktem'in de sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.

Öte yandan Şırnak'ın Cizre ilçesi Güçlükonak kırsalında operasyon sırasında kayalardan düşerek şehit olan Jandarma Komando Er Yusuf Keskin'in (23) ailesini Gebze Garnizon Komutanı Yarbay Atilla Tuncer ziyaret ederek, olayı haber verdi. Yarbay Atilla Tuncer ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nedim Selbisu ile bir sağlık ekibi, şehit jandarma komando er Keskin'in ailesinin Gebze Osman Yılmaz Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Ziyarette baba İsmet Keskin'e oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Sinir krizi geçiren İsmet Keskin, elini duvara vurunca Keskin'e sağlık ekibi müdahale etti.

Şehidin kardeşleri Çetin ve Gözde ile eve daha sonra gelen anne Emine Keskin de güçlükle yatıştırıldı. Baba Keskin, "Hiçbir şey söylemiyorum. Vatan sağ olsun da Başbakan yatmaya gittiklerini söyledi, yatamadılar." dedi. Şehit erin 2,5 ay önce terhis olan kardeşi Çetin ise ağabeyi ile sürekli telefonla görüştüklerini, son olarak CD, şampuan ve atlet istediğini, kendisinin de hafta sonu istediklerini göndermeyi planladığını belirterek, "Ağabeyim Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu ikinci sınıf öğrencisiyken öğrenimini sevdiği kız için yarım bıraktı. Nişanlanmak istediği E.Ö.'nün ailesi, E.Ö.'yü ağabeyim askere gitmediği için vermek istemedi. O da bu yüzden okulu bırakıp askere gitti." dedi.

Yusuf Keskin'in naaşının bugün Gebze'ye getirileceği, 18 Kasım Cumartesi günü Derince ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. İ. Halil Özemiş, İltifat Necefli, Bingöl, Kocaeli


SONDAKİKA

Bingöl'de çatışma: 5 asker yaralandı

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon hava ve kara destekli sürüyor.

Güvenlik güçleriyle teröristler arasında bugün çıkan çatışmada, Murat Bulut, Mahmut Kırlak, A. Seydi Alden, Alaaddin Özderen, Osman Laçin adlı askerler yaralandı.

Güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada dün 3 terörist ölü ele geçirilmiş, Astsubay Üstçavuş Ferhat Öktem ve Uzman Çavuş Bülent Güzel ağır yaralanmış, helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş Bülent Güzel şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber