PKK, resmen, hedefinin Suriyeli mülteciler olduğunu açıkladı

PKK yöneticisi Duran Kalkan, Kahramanmaraş'ta, Suriyeli mültecilerin konaklaması için yapılan çadırkent inşaatına yönelik açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2016 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK, resmen, hedefinin Suriyeli mülteciler olduğunu açıkladı

Kahramanmaraş'ta, Suriyeli mültecilerin konaklaması için yapılan çadırkent inşaatına yönelik açıklama yapan PKK yöneticisi Duran Kalkan, "eğer birileri getirilir de Kürdün evine mahallesine, Suriye'den, Kafkasya'dan, Orta Asya'dan birilerini getirilip 'ben bunu buraya yerleştireceğim ve buraya kamp kuruyorum' derse hepsi yok edilir. Bu konuda Kürtler amansız olmalılar" dedi.

"BU KAMPLARI KABUL ETMEMELİDİR"

PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na son dönemde Kahramanmaraş'a Aleviler'in yaşadığı bölgelere çadırkent inşa edilmesini değerlendiren PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Duran Kalkan "Alevi toplumunun ve Kürt toplumunun olduğu yerlere, diğer etnik toplulukların olduğu yerlere yerleştirerek hepsini azınlığa düşürüp faşist tekçi diktatörlük kurarak homojen bir toplum ortaya çıkartılmak istenmektedir" dedi. "Hiç kimse kendi olduğu yere bu kampları kabul etmemelidir." diyen Kalkan şöyle devam etti:

DEMİRTAŞ DA SURİYELİLERİ İSTEMEMİŞTİ

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da terörist PKK grubunun elebaşı Kalkan gibi konuşmuş, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehüyük Mahallesi'nde Suriyeli mülteciler için yapılan çadır kent inşaatına değinerek şunları söylemişti.

"Pazarcık'taki insanlar mülteciye karşı oldukları için değil, AKP'nin kötü niyetine karşı mülteci kamplarına karşı çıkıyor. Avrupa ve AKP! Suriye'deki savaşı desteklemeyi bıraksanız, insanlar kendi ülkelerine gidecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber