Zihinsel engelli öğrenci okulun 3. katından düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulunun pansiyonlu bölümünde kalan zihinsel ve işitme engelli 1. sınıf öğrencisi, yatakhanenin 3. katından düşerek, ağır yaralandı.

Okulun 1. sınıfında öğrenim gören Mustafa Ş.(7), okulun pansiyonlu bölümünün 3. katında kaldığı odada, sabaha karşı saat 05.30'ta uyandı. Mustafa Ş, bir süre sonra ranzasından inerek, odada bulunan pencereyi açarak dışarı sarktığı sırada, dengesini kaybederek 2. kat balkonuna düştü.

Aynı odada kalan diğer öğrencilerin durumu fark ederek, nöbetçi öğretmene bildirmesi üzerine odaya gelen öğretmen, Mustafa Ş'yi 2. kat balkonunda hareketsiz yatarken gördü.

Nöbetçi öğretmen 112 Acil Servis'i arayarak okula ambulans gelmesini sağladı. Yaralı öğrenci Mustafa Ş, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesinin olması üzerine Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Kafatasının sol bölümünde çatlak, beyinde kanama ve bilincinin kapalı olduğu belirlenerek Nöroşirurji Servisinde tedavi altına alınan Mustafa Ş'nin hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

Bu arada Mustafa Ş'nin kendisi gibi zihinsel engelli bir ağabeyi ile ablasının da aynı okulda eğitim ve öğretim gördüğü ve ailesinin Tekirdağ'da oturduğunu ve olay üzerine Edirne'ye gelmesini beklendiği belirtildi.

Ailenin durumdan haberdar edildiğini belirten yetkililer, öğrencinin okula bu eğitim-öğretim yılında geldiğini ve bir takım uyum bozuklukları yaşadığını kaydettiler.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ile Kriminoloji ekipleri, Mustafa Ş'nin kaldığı yatakhanede ve düştüğü yerde incelemelerde bulundular. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber