Ak Parti'de grubunda 'sıkıyönetim'

Ak Parti Grup Yönetim Kurulu, TBMM Başkanı hariç 316 oy gücüne sahip olunmasına karşın, son dönemde Genel Kurul çalışmalarında muhalefetin engelleme amaçlı yoklama ve karar yeter sayısı talepleri karşısında üst üste sıkıntı yaşanması üzerine bir dizi, "sıkıyönetim" tedbirini devreye koyma kararı aldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'de grubunda 'sıkıyönetim'

ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara

Buna göre, vekiller, "nöbetçi" grup başkanvekilinden izin almaksızın Meclis dışına adım atamayacak.

Bir programı olan vekil önce nöbetçi grup başkanvekiliyle görüşüp onayını alacak, ardından grup yönetimine yazılı mazeret dilekçesini verecek.

Bu prosedürü işletmeyen vekiller mazeretsiz yok sayılacak.

Milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına devam ve devamsızlığını takibe ilişkin listeler bundan sonra daha sıkı tutulacak. Sadece Genel Kurul'un açılışında bulunup, ilk yoklamada "var" sayılmak yeterli sayılmayacak.

Sorumluluk verildi

Ak Parti'de milletvekilleri, gruplar halinde beş grup başkanvekilinin sorumluluğuna verilmiş durumda. Her bir grup yönetim kurulu üyesi de benzer şekilde, belli sayıda milletvekilinden "sorumlu" bulunuyor.

Parti grubunun Genel Kurul'da yeterli milletvekili bulunmadığı için Meclis'i çalıştırmakta zorlanması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu hem grup yöneticilerine destek vermek hem de vekillerini "teşvik" amacıyla geçtiğimiz hafta grup yönetim kuruluna toplantı halindeyken gruba sürpriz bir ziyarette bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber