Tuzaklı binalar SMS'le boşaltılıp yıkılacak

Nusaybin'de 3 generalin koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda binaların boşaltılıp, uzaktan müdahale yöntemi tartışılıyor. Güvenlik güçleri, tuzaklanmış mahallelerde oturan vatandaşların cep telefonlarına kısa mesajla 'binayı boşaltın' çağrısı yapacak. Kısa mesajlı uyarının ardından da tuzaklı binalar uzaktan imha edilecek.

Haber Giriş : 08 Nisan 2016 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tuzaklı binalar SMS'le boşaltılıp yıkılacak

HİLAL ÖZTÜRK-Karar Gazetesi

Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda, özellikle son haftalarda Nusaybin'den gelen şehit haberlerinde artış oldu. Operasyonlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dile getirdiği yöntem değişikliği gündemde. Yeni plana göre "binaları boşaltın" çağrısı yapılacak, ardından binalara uzaktan operasyon düzenlenecek.

Karar'a bilgi veren güvenlik kaynakları, Nusaybin'in Suriye sınırında PYD'nin kontrolündeki Kamışlı'ya yakın olması nedeniyle, terörist ve mühimmat desteğinin sağlanabildiğine vurgu yapıyor. Ayrıca Nusaybin'in daha düz, yüksek ve geniş yapısı nedeniyle, binalara konuşlanmış teröristler için güvenlik güçleri açık hedef haline gelebiliyor. Güvenlik güçleri binaların içinden geçiş yapıyor. Özellikle masum insanlara zarar gelmesin diye her bina ve ev teker teker keşif yapılarak temizleniyor. Çoğunlukla bina keşifleri sırasında patlatılan bombalar şehit sayısını artırıyor.

CEP'TEN BOŞALTIN ÇAĞRISI

Binalardaki halkın nasıl boşaltılabileceği konusunda iki farklı yöntem izlenebileceğini belirtiliyor. İlk olarak anonsla ve teker teker apartmanlara çağrı yapılacak. Bu yöntem halen uygulanıyor. Diğer yöntem baz istasyonları ile Nusaybin'de operasyon bölgesindeki bütün cep telefonlarına mesaj gönderilmesi olarak öne çıkıyor. Bu çağrıların bir süre içermesi de söz konusu olabilecek. Bu yöntemlerle sivil halkın binayı boşaltmasının sağlanabileceği belirtiliyor. Bu aşamadan sonra binada sadece PKK'lı teröristlerin olduğu kesinleştirilecek ve uzaktan müdahale yapılabilecek.

3 SEKTÖRDE 3 GENERAL

Nusaybin 3 sektöre bölünmüş durumda. Kuzey, güney, güneybatı sektörü olarak ayrılan ilçede, Mardin, Tunceli ve Kayseri'den 3 tugay komutanı general var. Her bir sektörde üç ayrı komutanın kontrolünde. Takviye edilen operasyon gücüyle güvenlik güçlerinin koşulları da iyileştirildi. Bölgedeki timlerin daha önce 48/48 vardiyalı görev yaptığı belirtiliyordu.

PKK YENİ TEKNİKLER KULLANIYOR

Karar Yazarı Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, PKK'nın Nusaybin'de farklı taktik denediğini belirterek şunları anlattı: "Teröristler tecrübe ettikleri operasyonlara göre tedbir aldılar ve buna göre hareket ediyor. Önceki operasyonlarla eksikliklerini de gördüler ve Nusaybin'de bunu giderme yoluna gittiler. Artık üzerine örtü çekilmiş sokak aralarında dolanmak yerine altındaki tünellerde ilerliyorlar.Hiç kullanmadıkları silahları kullanıyorlar. Asıl kayıp verilmesinin altında bu sebepler var."

NUSAYBİN'DE KALLEŞ PUSU 5 ŞEHİT

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar devam ederken, dün Dicle Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda 1 Binbaşı ve 2 Emniyet Amiri şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. İlçeden bir acı haber de akşam saatlerinde geldi. Meydana gelen patlamada, 2 polis şehit olurken, ilçedeki şehit sayısı 5'e yükseldi. Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın Jandarma Özel Harekat'ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt'un da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin'e geçici görevle geldiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber