MHP AİHM'ye kadar gitmeye kararlı

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine ilişkin kararının ardından kulislerde "bundan sonra ne olacak?" sorusuna yanıt arandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP AİHM'ye kadar gitmeye kararlı

ÖNDER YILMAZ Ankara

Genel Merkez ve muhalefet kanadında bundan sonraki gelişmelere ilişkin taban tabana zıt beklentiler dile getiriliyor. MHP'nin AİHM'ye kadar gitme kararlılığı gösterdiği mahkeme kararı ve sonrasında ne olacağına ilişkin şu ihtimaller öne çıkıyor:

- 15 MAYISTA KONGRE: Mahkeme kararının ardından hukuki süreler tamamlandıktan sonra Çağrı Heyeti olağanüstü kongreyi toplamak için kolları sıvayacak. Delege listelerinin hazırlanması ve salonun tutulması gibi temel işleri yürütecek olan Çağrı Heyeti, olağanüstü kongre tarihini belirleyecek. Bu tarih 14-15 Mayıs olarak hesaplanıyor.

- YÜRÜTMEYİ DURDURMA: MHP Genel Merkezi ise öncelikle Yargıtay'a başvurarak 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin aldığı olağanüstü kongre kararının yürütmesinin durdurulmasını isteyecek. MHP, temyiz başvurusuyla birlikte Çağrı Heyeti'nin olağanüstü kongreyi toplama sürecinin duracağını savunuyor. Muhalifler ise temyiz başvurusunun süreci kesintiye uğratmayacağını öne sürüyor. Yürütmeyi durdurma kararı çıkacağına inanan Genel Merkez, mahkeme kararının da iptali için de yeniden bir savunma stratejisi yürütecek.

- ÇAĞRI HEYETİ BEKLEYEBİLİR: Buradaki kritik süreçlerden birini de oluşturulması halinde Çağrı Heyeti'nin alacağı tutum olacak. Yerel mahkeme kararıyla kurulan çağrı heyeti, genel merkezin Yargıtay'a başvurusunu dikkate alarak, "tehiri icra" kararı alabilecek. Böylece Çağrı heyeti yargı sürecinin tamamen sonuçlanmasını bekleyebilecek. Ancak kulislerde Çağrı Heyeti'nin böyle bir yol işletmeyeceği kanaati hakim.

- AİHM'E KADAR GİDECEK: MHP yönetimi Yargıtay'dan da sonuç alamaması halinde hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdürecek. MHP yönetimi Anayasa Mahkemesi ve ardından AİHM'e kadar davayı götürme kararlılığı gösterecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber