34 kız öğrenci okula kazandırıldı

Van'ın Çatak İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması Projesi" kapsamında 34 kız öğrenci okula kazandırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Nisan 2016 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
34 kız öğrenci okula kazandırıldı

Çatak İlçesi'nde kız çocuklarının kaliteli ve uzun süreli eğitim alması ve okula devam oranlarının artırılmasını sağlamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı rehber öğretmenler, okul idareciler ve öğretmenlerden oluşan bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edemeyen öğrencilerin evlerine giderek ikna çalışması neticesinde 34 öğrenciyi okula kazandırdı. İkna çalışmaları sonucunda okula kazandırılan öğrencileri İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari de ziyaret ederek giyim ve kırtasiye malzemesi hediye etti. İlçe Kaymakamı Akgül, devlet olarak okumak isteyen öğrencilerin yanında olduklarını belirtirken, okula devam edemeyen çocuklar için büyük gayret sarf eden öğretmenlere de teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Salih Taş ise, "Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması Projesi" kapsamında başlattıkları çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini söyledi. Taş, "Desteklerinden dolayı ilçemiz kaymakamımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. İki yıl devam edecek olan bu projede, Milli Eğitim olarak, saha araştırmaları yapıyoruz. Yerel kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. Aile ve çocuğa doğrudan ulaşıyoruz. Hedefimiz ilçemiz merkezinde ve köylerindeki ailelere ziyaretler gerçekleştirerek, okullaşma oranını en üst seviyeye çıkarmaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber