Doktora 'Nasıl yaptırdın' soruşturması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİRLİ hayırsever Nuran Oğuz'un katkılarıyla yaptırılan Balıkesir Merkez 15 Nolu Sağlık Ocağı'nı mini bir hastaneye dönüştüren Dr. Ali İhsan Güler hakkında, yapılan hizmetlerden menfaat sağladığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Balıkesir'in Paşaalanı Mahallesi'ndeki 15 Nolu Sağlık Ocağı geçtiğimiz aylarda hizmete girdi. Sağlık Ocağı'na sorumlu olarak atanan Dr. Ali İhsan Güler, dört duvar olarak teslim aldığı Sağlık Ocağı'nı 5 yıldızlı otel konforunda mobilyalarla donattı. Her türlü kan analizinin yapılabildiği biokimya tahlil cihazını Sağlık Ocağı'na kazandırdı. Hastaların günlük gazeteleri okuyabileceği dinlenme odasından, çocukları cezbeden çocuk ünitesine, bekleme salonundan kütüphaneye kadar her şeyin bulunduğu bir Sağlık Ocağı oluşturdu.

Kendisine ait Doppler cihazını Sağlık Ocağı'na taşıdı. Sağlık Ocağı'na gelen hastalar, kendilerine sunulan olanaklardan memnun kaldığını dile getirirken, kimliği açıklanmayan bir kişi Balıkesir Sağlık Müdürlüğü'ne Dr. Ali İhsan Güler hakkında şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede, Dr. Güler'in Sağlık Ocağı'nda verilen hizmetlerden çıkar sağladığı iddia edildi, ?Sağlık Ocağı'na alınan mefruşat ve cihazların kaynağı açıklansın? denildi.

Bunun üzerine, Balikesir Sağlık İl Müdürlüğü Dr. Güler, hakkında soruşturma başlattı. Dr. Ali İhsan Güler, soruşturma açıldığı için kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında çok fazla konuşmak istemediğini belirterek. ?Daha önce görev yaptığım Susurluk İlçesi'nde de Türkiye'de eşi benzeri zor bulunur bir Sağlık Merkezi donattım. Takdir aldım. Aynısını burada da yaptım. Ancak, birileri şikayet etmiş. Sağlık Ocağı'na sağladığım malzemeler kadar, kendime de çıkar sağladığımı iddia etmiş? diyerek, kendini savundu.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Altan Paç da soruşturmanın bir şikayet üzerine açıldığını doğruladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber