Hükümet, yeni bir yasa tasarısı hazırladı: Dayakçı 'Bakırköy'e

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artan aile içi şiddete karşı harekete geçen Hükümet, yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Eşini döven koca, zorunlu olarak psikolojik tedavi görecek. Ayrı yaşayan kadını, polis koruyacak

Hükümet, 1998 yılında yürürlüğe giren 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun'un uygulamasında yaşanan sıkıntıları gidermek için düğmeye bastı.

Son dönemlerde aile içi şiddet olaylarında yaşanan tırmanışın önlenmesi için, yeni bir tasarı hazırlandı. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarıyla birlikte Aile Mahkemesi, şiddet uygulayan ya da kusurlu görülen eşin psikolojik destek almasına hükmedebilecek. Psikolojik destek konusunda hüküm giyen dayakçı koca, belirli bir süre zorunlu olarak tedavi görecek. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yeni tasarıyla, Mahkemece ayrılık kararı verilen veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı olan veya evli olmalarına rağmen fiilen ayrı yaşayan aile bireyleri de Kanun'da öngörülen koruma önlemlerinden yararlanabilecek. Böylelikle aile içi şiddet mağdurunun kapsamı genişletilecek, talep olması halinde eşler polis korumasına alınacak.

NAFAKA HARCI ALINMAYACAK

Mevcut kanunda, "Hakim, mağdurların yaşam düzeylerini göz önünde bulundurarak tedbir nafakasına hükmeder? yönündeki düzenleme, "Eğer şiddeti uygulayan eş veya diğer aile bireyi aynı zamanda ailenin geçimini sağlayan ya da katkıda bulunan kişi ise hakim bu konuda mağdurların yaşam düzeylerini göz önünde bulundurarak, daha önce Medeni Kanun hükümlerine göre nafakaya hükmedilmemiş olması kaydıyla talep edilmese dahi tedbir nafakasına hükmedebilir? biçiminde değiştirilecek. Nafaka Kanunu'nda yapılacak bir başka değişiklikle nafaka üzerinden harç alınması uygulamasına son verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber