Meclis lojmanı yerine 'akıllı site' geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM lojmanlarında, tripleks villaların bulunduğu 146 bin metrekarelik arazi, yarın satılıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkent'in en değerli arsalarından birine dönüşen bu araziyi, "arsa karşılığı gelir paylaşımı" modeliyle ihale edecek.

Proje bittiğinde, araziye yapılacak konut ve komplekslerden Hazine'ye 350 trilyon lira gelir bekleniyor. TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, ne yapılacağı 4 yıldır tartışılan Meclis Lojmanları'nın bulunduğu araziye, sayıları 1800-2000 arasında değişebilecek lüks konutun yer alacağı bir "akıllı site" kurulacak. 2 yıl içinde tamamlanması beklenen "akıllı site"de, zengin bir flora, akışkan sular, göletlerin yanısıra, sağlık, spor, temizlik ve 5 yıldızlı otel hizmetlerinin verileceği kompleksler bulunacak. 146 bin 352 metrekarelik alan için son güne kadar teklif verilebilecek. İhaleyi kazanacak firma, projeyi gerçekleştirmek için villaları yıkacak.

AKILLI SİTEYE İSİM ARANIYOR: TOKİ'nin "herşeyiyle çok iddialı olacak" dediği "akıllı site" için isim aranıyor. Bu konuda firmalardan öneri getirmesi isteniyor. Bir süre sonra "eski Meclis lojmanları" olarak anılacak akıllı site için gelen öneriler arasında "Ankara Ataşehir" teklifine sıcak bakıldığı öğrenildi.

75 KONUTTAN 28 MİLYON YTL: Meclis lojmanları alanında bulunan ve tripleks villalardan sonra yapılan çok katlı iki bloktaki toplam 163 dairenin satışının büyük ilgi gördüğü bildirildi. Bu dairelerin 130'u satıldı. Konumu daha iyi olan bloktaki 75 dairenin, satışı 31 Ekim'de açık arttırma yöntemiyle yapıldı. 75 konut bir günde satıldı. 27.2 milyon YTL muhammen bedeli olan bu konutlar, yüzde 1.2'lik artışla 28.4 milyon YTL'ye alıcı buldu. Her bir daire, ortalama 378 bin YTL'ye geldi.

BİR GÜNDE 50 DAİRE: 2'nci blokta "açık satış" yöntemine tabi tutulan 88 daireden ise 55'i satıldı. Bu dairelerin de 300 ile 500 bin YTL arasında satıldığı öğrenildi. Yetkililer, geçen hafta sadece 1 günde 50 konutun satıldığını belirterek, kalan 33 konutun 15 Aralık olarak belirlenen tarihten çok önce satılacağını tahmin ediyorlar. Daha önce milletvekillerinin oturduğu çok katlı blokların satışına, milletvekillerinin ilgi göstermediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber