TIR şoförü: Karakolda dövüldük

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TIR şoförü Sahir Doğan, yolda bir polisle tartıştıktan sonra 20 yaşındaki oğlu Kazım'la birlikte karakolda götürüldüğünü ve burada dövüldüğünü öne sürerek savcılığa şikâyette bulundu.

Uluslararası bir nakliyat şirketinde çalışan ve Irak'a yük taşıyan 47 yaşındaki Sahir Doğan, memleketi Osmaniye'de 16 Kasım'da Çarşı Karakolu'nda oğlu Kazım'la birlikte dövüldüklerini iddia etti. Kullandığı TIR'la D-400 karayolunda giderken, polis aracından inen ve kendisini 'Trafik Şube Müdürü' olarak tanıtan kişinin, "Aşırı hız yaptınız. Neden süratli geliyorsun?" dediğini anlatan Doğan, daha sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben sürat yapmadığımı söyleyince tartıştık. Bu sırada dershaneye bırakmak için yanıma aldığım oğlum Kazım eli cebinde duruyordu. Müdür olduğunu söyleyen bu kişi oğluma dönerek 'Ellerini çıkar cebinden lan' diye bağırdı. Ben de 'Aracın şoförü benim, sizin muhatabınız da benim, neden oğluma bu şekilde hakaret ediyorsunuz?' dedim. Anonsla bir ekip istedi ve bizi Çarşı Polis Karakolu'na götürdüler."

Karakolda bir polisin oğlunun yüzüne yumruk atığını ileri süren Sahir Doğan, "Ben müdahale edince beni de dövdüler. Kolumu kıvırırken, parmağımı kırdılar. Beni beş-altı memur tutuyordu. Hastanede, kırılan parmağımın röntgenini çektirdim, alçıya alındı. Polis memurlarından şikâyetçiyim. Oğluma ve bana saldırdılar. Sonra da 'Polise hakaret, evraklarını ibraz etmeyerek trafik suçu işlemek' suçlamalarıyla hakkımızda işlem yapıldı. Karakolda susma hakkımı kullanıp, ifade vermedim. Oğlumla birlikte çıkarıldığımız mahkeme bizi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Trafik ekibi de 'sürücü belgesini ibraz etmemek' suçundan 199 YTL, TIR'la kent merkezine girdiğimiz gerekçesiyle de 49 YTL olmak üzere toplam 248 YTL para cezası kesti. Serbest kaldıktan sonra savcılığa giderek polisler hakkında şikâyette bulundum" diye konuştu.

Polisler: Konu yargıda

Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri ise konu yargıya intikal ettiği konuşmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber