Nüfus sayım görevlisine hakarete 500 YTL ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından başlatılan ?Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' çalışması kapsamında Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'ne bağlı Ulu Köyü'nde anketör olarak görevlendirilen imam Kamil Çalıkuşu'nu küfür ederek evinden kovan Ahmet Kalender'e 500 YTL para cezası kesildi.

81 köyden 60'ında nüfus tesbit çalışmasının tamamlandığı İnebolu'da kaymakamlığın anketör olarak görevlendirdiği imam Kamil Çalıkuşu, Ulu Köyü'nde oturan Ahmet Kalender'in evine gitti. Nüfus tesbitinde kullanılan bilgi formunu doldurmak için Kalender'den aile fertlerinin nüfus cüzdanını isteyen imam Kamil Çalıkuşu, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. İddiaya göre Ahmet Kalender, imam Kamil Çalıkuşu'na, ?Ben sana bu eve gelme demedim mi?? diye çıkıştıktan sonra, ?S....r git lan? diye küfür ederek evinden kovdu.

İmam Kamil Çalıkuşu'nun olayı haber verdiği köy muhtarı Selahattin Doğan, aza Ali Doğan'ı da yanına alarak, Ahmet Kalender'in evine gitti. Bu kez aynı sözleri muhtara da söyleyen Kalender hakkında tutanak tutuldu. Anketör olarak görevlendirilen imam Kamil Çalıkuşu'nun ihbarı üzerine İnebolu Kaymakamlığı, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince nüfus sayımında gerekli bilgi ve belgeleri vermediği için Kalender'e 500 YTL para cezası kesti.

Ahmet Kalender hakkında ayrıca görevli memura hakaret ettiği gerekçesiyle İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç da duyurusunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber