Başarılı olmak için en önemli anahtar ne? İşte cevabı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRENCİLERE "KİŞİSEL GELİŞİM" KONFERANSI


GAZİ ÜNİVERSİTESİ KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI ALİŞAN KAPAKLIKAYA:"BAŞARILI OLMAK İÇİN KENDİNİZLE BARIŞIK OLUN. BAŞARILI OLMAK İSTEYEN BİR KİŞİ KENDİSİ İSTEDİĞİ SÜRECE HİÇBİR ENGEL TANIMAZ VE BAŞARIYA ULAŞIR"


Gazi Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı ve Araştırmacı-Yazar Alişan Kapaklıkaya, "Başarılı olmak için kendinizle barışık olun" dedi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kişisel gelişim konferansında, öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi. Halk Eğitim toplantı salonunda öğrencilere yönelik düzenlenen kişisel gelişim konferansına Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına hazırlanan (OKS) ilköğretim ve lise son sınıf öğrencileri katıldı. Gazi Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı ve Araştırmacı-Yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından Adıyaman merkez Gölbaşı, Besni ve Kahta ilçelerinde toplam 14 bin kişiye verildi. Konferansta "Öğrenmeyi öğrenme, aile içi iletişim, kendine güvenme, ders çalışma teknikleri ve o beyin senin ama onu kullanamıyorsun" konu başlıkları anlatıldı. Konferansa katılan öğrenciler konferans boyunca keyifli dakikalar geçirdi.

Gazi Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı ve Araştırmacı-Yazar Alişan Kapaklıkaya, eğitimcilerin ve ailelerin öğrencilerin başarılı olması için baskı unsuru uyguladığını fakat başarının sırrının sevgiden geçtiğinin altını çizdi. Kapaklıkaya, "Başarılı olmak isteyen bir kişi kendisi istediği sürece hiçbir engel tanımaz ve başarıya ulaşır. Öncelikle kendinle ve etrafınla barışık olacak ve herkese sevgiyle yaklaşacaksın. Her insanın ürettiği dikkat eksikliği, yorgunluk ve yoğunluk bahane olamaz. Ben bin bir zorluklarla okudum ve kendimi öğretmenliğe adadım. Şimdi sevdiğim işi yaptığım için mutluyum" dedi.

Öğrencilerin çeşitli nedenlerden dolayı şiddet olaylarına yöneldiklerini kaydeden Kapaklıkaya, "İnsan dünyaya kartal olarak gelir fakat civciv olarak yaşar. Aileler şiddete başvuruyor. İnsanlar okudukça mütevazı olmalı ve herkese sevgiyle yaklaşmayı bilmelidir. Fakat bizde öğrenciler son sınıflara doğru geldikçe anarşist oluyorlar. Öğretmenleri dövenler, kendi aralarında kavga edenlerin sayısı her gün artıyor. Bunun önüne geçmek için aileler, öğretmenler ve öğrenciler birbirine sevgiyle yaklaşmalıdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber