Paralel'lin Montaj müdürü

Paralel örgüt üyeleri, 17 Aralık darbe girişimi sırasında baskın yapılan yerlerdeki görüntülerin devletin resmi arşivine girmemesi için Foto Film Şube'yi safdışı etti. Bunun yerine kendi cep telefonlarıyla çektikleri görüntüleri montajlayıp servis eden polisleri Kazım Aksoy'un yönlendirdiği belirtiliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Nisan 2016 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel'lin Montaj müdürü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hükümeti devirmeye yönelik 17 Aralık kumpasına ilişkin ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Adliyede paralel örgüte bağlı savcıların başsavcıdan, polislerin amirlerinden gizlediği korsan operasyonda FETÖ militanları, baskınlara ilişkin montajlanmış görüntülerle kirli bir kampanya yürütmek için İstanbul Emniyeti'nin Foto Film Şube Müdürlüğü'nü de devre dışı bırakmış. Normalde baskın yapılacak adreslerdeki aramalarda mutlaka bulunması gereken ve her kritik baskında olduğu gibi resmi olarak devlet arşivine geçirilecek kayıtları alması gereken Foto Film Şube, 17 Aralık'ta safdışı bırakıldı. 17 Aralık'ta medyaya servis edilen görüntülerden hiçbiri, Foto Film Şube'de bulunmuyor. Adreslerdeki tüm aramalarda, sadece paralel polis müdürlerinin kontrolünde cep telefonları ile yapılan çekimler, montajlandıktan sonra servis edildi.

AMAN KAYDA GEÇMESİN!

Emniyet ve yargı içindeki uzantıları ile 17 Aralık sabahı darbe girişiminde bulunan paralel örgüt militanları, darbe başarısız olunca emniyet arşivlerini silmişti. Tasfiye edileceklerini anlayan FETÖ polisleri, giderken İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne dışarıdan 5 kişilik bir bilişim uzmanı ekibi getirterek, Terörle Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bulunan tüm bilgisayarları bu kişilere 'profesyonelce' sildirmişti. Paralel örgüte bağlı polisler, 17 Aralık sabahında çekilen görüntülerin arşivde yeralmaması için Foto Film Şube'yi devre dışı bıraktı. Çünkü bu şubenin kaydedip sisteme girdiği görüntüler devlet arşivine geçtiği için, bunları sonradan silmenin çok kolay olmadığı belirtiliyor. Bunun yerine kendi cep telefonlarıyla çekimi tercih eden üniformalı örgüt militanları, biribirinden bağımsız görüntüleri özenle montajlayarak maksatlı bir şekilde basına servis etti.

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ İSİM

Foto Film Şube'nin 17 Aralık darbe girişimi planında safdışı bırakılmasında Kazım Aksoy'un etkili olduğu iddia edildi. 17 Aralık'ta İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı olan Kazım Aksoy'un, komiserlik ve başkomiserlik döneminin yaklaşık 10 yıl boyunca Foto Film Şube'de geçtiği biliniyor. Montaj ve kayıt işlemlerinde uzman olduğu ifade edilen Aksoy, paralel örgüte yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Foto Film ne yapar?

Emniyet teşkilatındaki Foto Film Şube müdürlükleri, bir baskını başlangıcından sonuna kadar aşama aşama kaydederek, çalışmaya ilişkin görüntü bütünlüğü sağlar. Baskın yapılan adresin kapısının açılışından itibaren kayda giren kamera, son memurun adresten çıkmasıyla kaydı tamamlar. 17 Aralık darbe girişimi sırasında paralel örgüt, Foto Film Şube'yi de devre dışı bırakmış.

Hamdi Koçoğlu 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber