Terör mağduru il ve ilçelere afet statüsü geldi

Hükümet, Sur, Nusaybin, Cizre gibi terörün yoğun faaliyet gösterdiği yerlerin yeniden imar edilmesi için harekete geçti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Nisan 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör mağduru il ve ilçelere afet statüsü geldi

Bu kapsamda terör mağduru il ve ilçeler "doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi" kapsamına alındı. Böylece imar hizmetlerine büyük ivme kazandıracak Kamu İhale Kanunu'nda 'Pazarlık Usulü' maddesi devreye sokulmuş olacak. Bu yeniden inşa ve imar işlerinin daha hızlı yapılmasını beraberinde getirecek. Hükümetin, Şanlıurfa İline İstiklal Madalyası verilmesini düzenleyen torba tasarıya eklediği bir önerge ile terör mağduru il ve ilçelerin imarı için önemli bir adımı attı. Sözkonusu önerge ile terör mağduru olan bölgelerin inşasında doğal afet statüsü getirildi.

DOĞAL AFET KAPSAMI

Buna göre bu yerlerin inşa edilmesi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen hallere dayanan işlerden sayılacak. 21'inci maddede ihalelerin hangi hallerde 'Pazarlık Usulü' kapsamında olacağı düzenleniyor. Söz konusu maddede pazarlık usulü yöntemleri; açık ihale usulü veya belli istekliler arasında yapılan ihale sonucunda teklif çıkmaması halinde yapılabiliyor.

Cahit Saraçoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber