DEDAŞ'tan Güneydoğulu çiftçiye 'sayaç' uyarısı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde neredeyse yüzde 90 oranında kayıt dışı elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçilerin kullandıkları trafolara sayaç taktırmaları durumunda düzenlenen son derece cazip indirim kampanyasından yararlanacağını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2016 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DEDAŞ'tan Güneydoğulu çiftçiye 'sayaç' uyarısı

DEDAŞ açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan geniş katılımlı toplantıda alınan karar gereği sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriklerinin kesileceğinin bildirildiği anımsatıldı.

Tarımsal sulama mevsiminin başlaması ile kayıt dışı kullanımların elektrik tüketimini artıracağına vurgu yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Murat Karagüzel, sık sık kesinti yaşanmasına neden olan bu durum yüzünden, kaliteli elektrik enerjisi alınamadığını vurguladı. Karagüzel, "Bu durumdan sadece tarımsal sulama yapan çiftçilerimiz değil, küçük ve orta ölçekli sanayi, imalatçılar, esnaf ve meskenler de olumsuz yönde etkilenmektedir" ifadelerini kullandı.

DEDAŞ bölgesinde yaklaşık 20 binin üstünde trafoya sayaç takılmasının beklendiğini kaydeden Karagüzel, tarımsal sulama yapan ve bunun için elektrik kullanan çiftçilerin sayaçlarını değiştirmesi ile yüzde 90'ın üzerinde olan kayıt dışı kullanımın düşeceğini dile getirdi.

Karagüzel, böylece israftan kurtulunacağını, ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını, elektriğin daha kaliteli hale geleceğini ve kesintilerin azalacağını anlattı.

Tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerin son derece memnun olduğunu belirten Karagüzel, "Ülke ekonomisine sağlanacak katkının yanı sıra kayıp kaçak oranlarında da düşüş gerçekleşecek" değerlendirmesinde bulundu.

- Sayaç başvurusu için yarın son gün

Karagüzel, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde binlerce çiftçiye birer mektup gönderilerek, varılan mutabakat gereği 18 Nisan'a (yarın) kadar sayaç taktırmalarını istediklerini ifade etti.

Bu tarihe kadar müracaat etmeyen çiftçilere enerji verilmeyeceğinin özellikle belirtildiğini kaydeden Karagüzel, diğer taraftan tarımsal sulama müşterilerine takılacak sayaçlar için bir bedel talep edilmeyeceğini ve sayaç taktıran müşterilerin son derece cazip indirim kampanyalarından yararlanabileceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber