'Korsan kurultay hukuksuz'

12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 'kayyum' kararına ilişkin Yargıtay'a itirazda bulunan MHP, bugün iki ayrı suç duyurusunda bulunacak: 1- 'Kurultay çağrı heyeti' tarafsız değildir. 2- Muhaliflerin kongre tarihini kendi başlarına alması hukuka aykırıdır.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Nisan 2016 08:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Korsan kurultay hukuksuz'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye genel başkan olma sürecine benzer bir operasyonla ele geçirilmeye çalışılan MHP'de hukuki süreç devam ediyor. Yargıtay'ın temyiz kararını beklemeyen muhalifler kongre tarihini belirledi. Ancak Genel Merkez, hukuki süreç tamamlanmadan kurultay yapılamayacağını belirtiyor.

12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'ye atadığı 3 kişilik çağrı heyetinin tarafsız olmadığını, muhaliflerin belirlediği isimlerden olduğunu vurgulayan MHP yönetimi, bu konu hakkında bugün Yargıtay'a suç duyurusunda bulunacak. Mahkemenin olağanüstü kurultay kararını Yargıtay'a götüren parti, hukuki süreç tamamlanmadan çağrı heyetinin görevine başlamasının hukuk kuralları dışında olduğunu belirtiyor. MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın geçtiğimiz hafta Ankara Balgat'ta bir ofiste buluşup birlikte hareket etme kararı almış ve 8 Mayıs'ta kongrenin toplanması gerektiğini belirtmişlerdi. Muhaliflerin kendi başına kurultay tarihi belirlemesinin de hukuka aykırı olduğunu vurgulayan MHP yönetimi, bu konuyu da Yargıtay'a taşıyacak.

Nur Banu Aras 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber