FETÖ'ye Himmet 'Duman' etti

Örgüte 50 milyon liralık destek sağlandığı gerekçesiyle başlatılan operasyonda Dumankaya'nın patronları, Kozanlı Ömer'in oğlu ve Bank Asya çalışanlarının da olduğu 105 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'ye Himmet 'Duman' etti

Paralel Yapı'ya yönelik soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 9 ilde 'Himmet' operasyonu yapıldı. Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturma 2004-2015 yılları arasında 'Paralel Devlet Yapılanması'na 'Himmet' adı altında 50 milyon lira finansal destek sağlandığı tespit edildi. Aralarında Dumankaya İnşaat'ın sahipleri, Bank Asya çalışanları ve iş adamlarının da olduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, bu isimlerden 105'i gözaltına alındı. Soruşturmanın, H.Z. isimli vatandaşın Bank Asya'daki hesabının "himmet amaçlı" kullanıldığından şüphelenmesi üzerine yaptığı ihbar neticesinde geçen yıl başlatıldığı öğrenildi. İhbar üzerine, Teftiş Kurulunun, BDDK'nın ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Bank Asya'da inceleme başlatıldığı, inceleme sonucunda, kurban bağışı, abonelik paraları ve himmet paralarının Bank Asya'nın bazı şubelerinde özel şahıslara ait hesaplarda toplandığı ve paraların örgütün faaliyetleri doğrultusunda kullanıldığının tespit edildiği belirtildi. Soruşturma terör finansmanı, 'Paralel Devlet Yapılanması' üyeliği ve yöneticiliği, resmi ve özel belgede sahtecilik, kara para aklama, Bank Asya'da usulsüzlükler ve himmet toplama iddialarını içeriyor.

GÖZALTILAR SÜRÜYOR

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Dumankaya inşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor. Ayrıca FETÖ'nün firari "Emniyet İmamı" Osman Hilmi Özdil'in (Kozanlı Ömer) oğlu da gözaltına alınanlar arasında. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılan tahkikat sonucunda, burs, kurban parası, abonelik ücretleri ve himmet olarak verilen ve toplanılan paraların, yardım ve bağışta bulunan kişilere vaat edilen amaçlar doğrultusunda kullanılmadığı, dini duygular istismar edilerek toplanılan para ve çeklerin, Bank Asya'nın bazı şubelerindeki belirli hesaplara aktarıldığı, bu hesaplarla ve hesap sahipleri ile bağlantısı ve ticari ilişkileri bulunmayan örgüt yöneticilerince usulsüz işlem ve tasarruflarla, örgütün amacı doğrultusunda legalize edilerek kullanıldığı, bu işlem ve eylemlerin bir kısım banka personeli, örgüt adına hesabını kullandıran ve kullanan esnaf ve şirket sahipleri ile bu hesaplarda bulunan paraları örgüt adına tasarruf eden, örgütün ileri gelen üyeleri tarafından gerçekleştirildiğine yönelik bilgi ve bulgulara ulaşılmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber