'Şehit olacağım, beni borçlu bırakmayın borçlarımı ödeyin'

Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit düşen evli ve bir çocuk babası Uzman Çavuş Habip Gökçe'nin cenazesi, memleketi Çorum'a getirildi. Gökçe'nin daha önce annesine "Şehit olacağım, beni borçlu bırakmayın borçlarımı ödeyin" dediği ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şehit olacağım, beni borçlu bırakmayın borçlarımı ödeyin'

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehit Gökçe'nin (29) naaşı, helallik için Akkent Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada şehidin babası Mehmet, annesi Hatun ve eşi Kübra Gökçe ile bazı yakınları tabuta dokunarak, gözyaşı döktü.

Daha sonra Akşemseddin Camisi'ne götürülen şehidin naaşı, ikindi namazına müteakip İl Müftüsü Ahmet Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konvoy eşliğinde getirildiği Çorum Şehitliği'nde defnedildi.

Şehitlikte Habib Gökçe için meslektaşları saygı atışı yaptı.

Törende güçlükle ayakta durabilen şehidin babası Mehmet Gökçe'yi, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan teskin etmeye çalıştı.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, asker ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak'taki operasyonda el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düşmüş, 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

"ŞEHİT OLACAĞIM, BENİ BORÇLU BIRAKMAYIN BORÇLARIMI ÖDEYİN"

Şehit Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin (29) cenazesi de memleketi Çorum'da toprağa verildi. Şehidin cenazesinin Hastane morguna getirilişi sırasında "Ben bir bakayım yavruma" diye feryat eden anne Hatun Gökçe, "Yavrum gitti. Kurbanım gitti" diye gözyaşı döktü. 1 çocuk babası şehidin 2.5 yıllık eşi eşi Kübra Gökçe de bir kadın asker ve yakınları tarafından teselli edildi. Şehit Gökçe'nin yaklaşık bir ay önce izinli geldiği Çorum'da annesi Hatun Gökçe'ye "İnşallah şehit olacağım. Şehit olursam beni borçlu bırakmayın, borçlarımı ödeyin" dediği öğrenildi.

DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber