'Hem havada hemde karada üretiriz'

Türkiye'nin otomotiv üssü Bursa'nın Belediye Başkanı Recep Aytepe, "Yerli tramvayı ürettik. Bursalı Gökçen Grubu, Alman uçak firması AQUILA'yı aldı. Yeni hedef havacılık

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Nisan 2016 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hem havada hemde  karada üretiriz'

11.5 milyar dolarla en fazla ihracat gerçekleştiren şehirler arasında üçüncü sırada yer alan Bursa, ülkenin sanayi devi olma yolunda da iddialı. Otomotivde lokomotif olan şehir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yönlendirme ve teşvikiyle Türkiye'nin ilk yerli tramvayını 3 yıl önce raylara indirmişti. Şehir, iki ay önce de Bursalı Gökçen Grubu'na bağlı B Plas, Alman uçak firması AQUILA'yı satın almasıyla birlikte havacılık sanayisine girdi. Altepe, şehri kara ve hava taşıt üretiminin merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

BURSA'YA YABANCI AKINI

BAUMA Münih 31. Uluslararası İnşaat ve Madencilik Fuarı'nı ziyaret eden Altepe, "Bursa otomotivde uzmanlaşmış bir şehir. Eğer bunu üretebiliyorsak tramvay da üretiriz uçak da. Önemli olan kendimize inanmamız. Biz şehrimize ve sanayicilerimize güveniyoruz. Bu nedenle dünyada bütün fuarları geziyoruz. İnşallah Bursa'yı kara, ray ve hava taşıma araçlarının merkezi yapacağız" dedi. Fuarlarda yabancı firmalarla görüşerek Bursa sanayisini anlattıklarını aktaran Altepe, bunun meyvelerini topladıklarını, işbirliği ya da ithalat yapmak için şehri her ay ortalama 15 yabancı firmanın ziyaret ettiğini söyledi. Bursa'da üretilen bir ürünün aynı kalitede Çin'de üretildiğinde daha pahalıya mal olduğunu aktaran Altepe, "Türkiye lokasyon olarak büyük bir avantajı elinde tutuyor" diye konuştu.

BETÜL ALAKENT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber