Biri emekli başmüfettiş 11 kamu görevlisi sahte emekli etmekten gözaltına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, çok sayıda çalışanı hak etmedikleri halde sahte belgeyle emekli ettikleri öne sürülen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü'nden biri emekli başmüfettiş olmak üzere 23 kişi gözaltına alındı.

Şebeke elemanlarının en az 10 kişiyi bu yöntemle emekli ettiği ortaya çıktı. SSK ve Bağ-kur'da bazı kişilerin sahte evrakla emekli edildiği ihbarı üzerine harekete geçen dolandırıcılık bürosu ekipleri soruşturma başlattı. Yaklaşık 1.5 ay boyunca takibe alınan şebeke üyelerine yönelik Ankara'da da operasyon düzenlendi. Çok sayıda adrese yönelik eş zamanlı operasyonda İstanbul'da çok sayıda çalışanı hak etmedikleri halde sahte belgelerle emekli ettikleri öne sürülen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürlüğü'nden biri emekli başmüfettiş olmak üzere 2'si emekli 11 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Şebeke elemanlarının hak etmediği halde bazı çalışanları 4 ile 7 bin YTL arasında rüşvetle sahte evrak tanzim ederek emekli ettikleri belirlendi. Operasyonun ardından harekete geçen kurum müfettişleri de şebekenin yaklaşık 10 kişiyi sahte evrakla emekli ettiği, yaşıyormuş gibi gösterdikleri bazı kişilerin yakınlarının da emekli maaşı almalarını sağladıkları tespit edildi.

İstanbul'da yakalanan 8 kişi ile Ankara'da gözaltına alınan emekli başmüfettiş S.A ile N.A.'nın da hizmet süresi tamamlanmamış kişilere para karşılığında sahte evrak düzenledikleri ve bu yöntemle şahısları emekliye ayırdıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan şahıslardan bazıları adliyeye sevk edilirken yüzlerini kapatarak basın mensuplarına görüntü vermek istemedi.

Operasyonlarda, sahte mühür, kaşe, sağlık karneleri, tasarruf teşvik kartları, boş basın kartları, değişik şahıslar adına düzenlenmiş aylık alanlara mahsus özel belge ve emeklilik için hazırlanmış çok sayıda evrak ruhsatsız 2 tabanca, 24 adet fişek, 3 otomobil plakası, 9 bilgisayar, yazıcılar, çok sayıda CD ile yaşlılık tahsis numara kartları ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber