Katlanabilir ahşap tuğla buluşuna ödül yağdı

Tıp eğitimi alan Adem Arıbaş'ın 'diz eklemi çapraz bağlarını' ilham alarak tasarımcı Gürçağ Özler ile geliştirdiği dünyanın ilk ve tek katlanabilir ahşap tuğlası 'Brick-B', 44. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı'nda ödül yağmuruna tutuldu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katlanabilir ahşap tuğla buluşuna ödül yağdı

HALİL İBRAHİM BİTKİ İstanbul

Türk Patenti Enstitüsü (TPE) vasıtasıyla fuara davet edilen katlanabilir ahşap tuğla, 3 Türk buluştan biri olarak Türkiye'yi temsil etti. 40 ülkeden katılan 695 buluş arasında Altın Madalya'nın sahibi olan Brick-B, aynı zamanda 'Çin Buluş ve İnovasyon Delegasyonu Özel Ödülü' ile 'Bükreş Politeknik Üniversitesi Özel Ödülü'ne layık görüldü. Ürünün ödüllendirilmesinde taşıma ve depolama rahatlığı, montaj kolaylığı ve dayanıklılığının etkili olduğu öğrenildi.

'Gurur verici'

Adem Arıbaş, "Uluslararası bir fuarda Türk buluşu olarak yer aldığımız için çok mutluyuz. 3 ödül ile dönüyor olmamız bizim için gurur verici. Fuarda gördüğümüz bu ilgi, hiç şüphesiz beklediğimiz ve 5 yılın emeği. Ürün özellikle Cenevreli çocukların inanılmaz ilgisini çekti. Bir an önce online satışlara başlamamızı bekleyen yüzlerce potansiyel çocuk müşterimiz oluştu. Başından beri ABD, AB ülkeleri, Japonya gibi (kendin yap /do it yourself) kültürünün geliştiği gelişmiş ülkeleri hedefliyorduk ve ne kadar isabetli bir karar aldığımızı bizzat görmüş olduk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber