Tuğçe'nin yaşaması yeni bir kalbe bağlı

Tuğçe Binici 10 yaşında. 4 aydır acil kalp nakli için sıra bekliyor. Enerjisiyle çevresine ümit saçan küçük kız, "En çok okula gitmeyi ve arkadaşlarımla oynamayı özledim" diyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Nisan 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tuğçe'nin yaşaması yeni bir kalbe bağlı

Tuğçe Binici 4 aydır bir hastane odasında acil kalp nakli için sıra bekliyor. Her şeye rağmen gülümsemeye devam eden ve ümidini yitirmeyen 10 yaşındaki Tuğçe, en çok arkadaşlarıyla oyun oynamayı özlüyor. Türkiye'de kalp bekleyen 51 çocuktan sadece biri Tuğçe. 4 aydır da İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni bir kalp için bekliyor. 10 yaşındaki Tuğçe, ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi. Geçtiğimiz eylül ayında babasıyla çıktığı okul alışverişinde aniden bayıldı. Hemen hastaneye götürüldü. Yapılan muaynede Tuğçe'nin kalbinde yetmezlik saptandı. Kalbine pil takıldı. Fakat kalp kasındaki bozukluk düzelmedi.

KALBİMİ SÖKÜP VERESİM GELİYOR

Aylar geçtikçe gücü tükendi. Artık fazla hareket edemez hale geldi Tuğçe. 4 ay önce acil kalp nakli için sıraya alındı. Baba Yusuf Binici asgari ücretle doğalgaz tesisatçısı olarak çalışıyor. Anne Sahra Binici, Tuğçe ile hastane odasında kalırken, 3 yaşındaki oğlu Yusuf'a ise memleketleri Niğde'de babaannesi bakıyor. Her şey Tuğçe'nin bağışlanacak bir kalp ile yeniden hayata bağlanması için... Yüzünden eksik olmayan gülümsemesi, beline kadar saçları ve ela gözleriyle herkesin gönlünde taht kuran güzel Tuğçe için hastane odası artık evi gibi olmuş. Küçük kız, "Oyun oynamayı çok özledim. İp atlamak, okula gitmek istiyorum. Tek isteğim bir kalp" diyor. Anne Sahra Binici de Tuğçe'yi her zaman gülümserken görmek istediğini söyleyerek, "Bana, 'Anne ben öleceğim' diyor bazen. İşte o an uygun olsa kalbimi söküp ona takmak istiyorum" diye anlatıyor.

TEK ÇARE ACİL NAKİL...

Çocuk Kardiyoloğu Dr. Eviç Zeynep Başer küçük hastasının durumunu "Tuğçe'nin kalp kası yeterli görevi görmüyor. Kalp yetmezliği var. Bu süreç bir süre ilaçlarla kontrol altında tutuldu ama şimdi acil kalp nakli için bekliyoruz" diye anlatıyor.

GÜL KİREKLO

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber