Bakan Çelik'ten Öğretmenler Günü'ne özel anlamlı mesaj!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik: Bizim için öğretmenler çok şeydir, tıpkı anne gibi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bizim için çok şeydir, tıpkı anne gibi" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında

düzenlenen tören, Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'in Başöğretmen Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. 81 ilden gelen öğretmenler ile bürokratların katıldığı törende, daha sonra İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerle Başöğretmen Salonu'nda bir araya geldi. Sözlerine, "Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlarım" diyerek başladı. "Bizim için öğretmenler çok şeydir, tıpkı anne gibi" diyen Çelik, yurdun 80 vilayetinden Ankara'ya, Cumhuriyet'in başkentine gelen öğretmenlerin güzellikler ve hoş kokular getirdiğini söyledi. Çelik, dün eğitimle ilgili bir panele katıldığını ifade ederek, burada Türkiye'nin, dünyanın parlayan yıldızlarından ve cazibe merkezlerinden biri olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Türkiye'nin sahip olduğu insan potansiyeli, yer altı ve yer üstü kaynakları ve jeo stratejik konumu ile bölgesinde hem istikrar unsuru, hem de çevre ülkelere örnek olabilecek konumda bulunduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu: "Arap ülkelerinden bir katılımcı, 'eğitimde sağladığınız başarılar konusunda bölgedeki ülkelere model ihraç etmeyi düşünüyor musunuz?' diye sordu. Kimseye model etmekle uğraşmıyoruz. Ama kendimiz uygulamalarımızla Türk milli eğitim sistemi örnek olabilirse bahtiyarlık duyacağız. Çünkü nüfusunun yüzde 99'u Müslüman, ama demokratik bir yönetime, laik eğitime sahip olan ve laiklik ilkesini çok önemseyen bir ülke olarak, eğer biz etrafımızdaki Müslüman ülkelere örnek olabilirsek bahtiyarlık duyacağız." Ülkenin güzelliklerinin yanında sorunlarının da bulunduğunu, eğitimle ilgili ciddi problemler de yaşandığını belirten Çelik, "Ama yılmadan, usanmadan, bıkmadan istikbale olan yürüyüşümüzü sürdüreceğiz" dedi.

"BEN ÖĞRETMENLERE TEPEDEN BAKAMAM"

Çelik, daha sonra öğretmenlere vazo ve telefondan oluşan hediye paketlerini verdi. Bu sırada bazı basın mensuplarının, "Sayın Bakan, hediyeleri daha iyi görüntü alabilmemiz için platformdan inmeden verir misiniz?" demesi üzerine Çelik, "Ben öğretmenlere tepeden bakamam" karşılığını verdi.

Öğretmenler, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e illerine özgü çeşitli armağanlar sundu. Bitlis'ten gelen bir öğretmenin "Ahlat Bastonu" vermesine üzerine Çelik, "Bunu öğretmenler kullanmıyor değil mi?" diye espri yaptı.

Van'dan gelen bir başka öğretmen de, Çelik'e yöresel desenlerden oluşan bir kilim armağan etti. Bunun üzerine de Bakan Çelik, kilimi açıp basın mensuplarına göstererek, "Biraz Van'ın reklamını yapalım" dedi.

Karaman'da edebiyat öğretmenliği yapan Yıldırım Öztaş, Çelik'e, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğrencisi olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine, Çelik de öğrencisi ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra, tüm öğretmenler adına Milli Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Öğretmenler Günü Merkez Kutlama Kurulu Başkanı Cemal Taşar, Bakan Çelik'e porselen bir vazo hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber