Velilere bile başörtüsünü çıkartın anonsu yapıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği öncesinde başörtüsü krizi yaşandı.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programın başlamasına kısa bir süre kala başörtülü bayanların ya başlarını açmaları ya da salonu terk etmeleri konusunda anons yapıldı.

Anons üzerine 2 bayan salonu terk ederken bazı bayanlar başlarını açtı, bazıları ise başörtülü olarak programı izlemeye devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, başörtülü bayanların önce öğretmen sanıldığını ve bu nedenle anons yapıldığını belirterek, daha sonra genç öğretmenler ve ödül alan öğrencilerin aileleri olduğunun anlaşılması ile salonda bulunmalarına müsade edildiğini söyledi.

Bulut, "Onlar yemin törenine gelen genç öğretmenlerin aileleri. Önce öğretmen zannedilerek varsa aralarında diye bir anons yapıldı. Zaten öğretmen başörtüsü ile gelmez öyle ortamlara. Askeri kışlalarda da oluyor ya, yemin töreni esnasında çocuklarının yemini esnasında bir hatıra olarak aileleri geliyor. Oralarda da müsamaha ediliyor çoğu kez. Burası da halka açık sivil bir kuruluş. Başörtülü gelmeleri normal." dedi.

Öğrenci velisi olan Nezahat Arıbal isimli bayan başörtüsünün çıkarılması için bir anons yapıldığını belirterek, "Başörtüsü için anons yapıldı, çıkardık biz de, saygı duyuyoruz tabi ki, öğrenci velisiyim. Program boyunca çıkarıp sonra başörtüsünü yeniden taktım." şeklinde konuştu.

Programa Vali Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkan Vekili Yusuf İzzettin Cengiz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve öğretmenler ile aileleri katıldı.

Şiirlerin, şarkıların okunduğu törende ayrıca genç öğretmenler yemin ederek meslek hayatlarına adım attı. Emekli öğretmeler ile 24 Kasım etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber