Profesörden başhekime eleştiri mektubu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuzmayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli bir profesör, ameliyatlar için gerekli bazı malzemelerde kısıtlamaya gidildiği ve bazı acil durumlarda da ameliyat malzemesi almakta zorlandıkları gerekçesiyle hastane başhekimine kendisini eleştiren bir mektup gönderdi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk'e hitaben yazdığı mektupta, bazı ameliyatlar için gerekli sarf malzemeleri almakta zorlandıklarını bildirdi.

?Kurum kayıtlarına girmesi? ve ?tarihe not düşülmesi için? böyle bir yazı gönderdiğini belirttiği mektubunda, belirlenen ?paket? malzeme dışında malzeme alamadıklarını, bazı acil durumlarda da zorlandıklarını ifade eden Prof. Dr. Erzurumlu, ameliyathanelerde bulunması gereken en basit sarf malzemesinin bile bulunamadığını savundu.

Hastane yönetimine çeşitli eleştirilerde bulunan Erzurumlu, kendilerine önerilen ucuz malzeme ile bilim olmayacağını ifade ederek ameliyathanedeki malzemelerin kullanımının izne bağlı olmasına da tepki gösterdi.

Mektubunun bir örneğini, bilgi için rektörlük makamı ile YÖK'e gönderen Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, ameliyatlarda zorlandıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Erzurumlu, hastane yönetimine isteklerini daha önce bir kaç kez sözlü olarak illetiğini, ancak sonuç alamadığını bildirdi.

Kendilerine gelen hastaların birçoğunun sorunlarının ileri derecede olması nedeniyle özel operasyon gerektirdiğini belirten Erzurumlu, ?Bazı hastaların durumu pakete uymuyor. Yani pakete girmiyor diye hastalarımız tabuta mı girsin?? dedi.

Şu anda bölümünde yatan hastaların yaş ortalamasının 70 olduğunu anlatan Erzurumlu, şunları kaydetti:

?Bu hastaların hepsi ağır ve yaşlı. Operasyonları da normal operasyonlara göre farklı olabiliyor. Bu nedenle ameliyatta pakette belirlenen malzemelerin dışında başka malzeme gerekebiliyor. O zaman da sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Tüm isteğim, bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi. Çünkü hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil.?

BAŞHEKİMİN AÇIKLAMASI

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada hastanenin sahip olduğu çağdaş altyapı ve olanakları ile yörenin en güven duyulan bir tıp merkezi olduğunu kaydetti.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan kaynaklanan, bu nedenle de yürütmeden sorumlu yasal organların tebliğleri çerçevesinde getirilen sınırlamalara karşın hizmeti sürdürebilmek adına çaba içinde olduklarını vurgulayan Cantürk, şunları kaydetti:

?Hal böyle iken yürütmeden sorumlu yasal organlarca yayınlanan tebliğlere uygun davranması yasal sorumluluk olan idari kademelerin neden bunları uyguladığı yönünde itham edilmesinin yorumu ise devletine ve cumhuriyete bağlı vatandaşlarımızın takdirindedir. Söz konusu sayın profesörün, bilimin sadece maliyet bağlantılı bir faaliyet olduğuna olan kişisel inancının, kimseye, 'bilim yapıyorum' diyerek ülkemiz kaynaklarını sorumsuzca tüketebileceği hakkını vermeyeceği de açıktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber