İzmir'de yakalanan PKK kuryesine 90 gün adım adım takip

İzmir'de 15 kilogram patlayıcıyı şehre getiren PKK'nın kuryesinin 90 gün boyunca adım adım takip edildiği ortaya çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de yakalanan PKK kuryesine 90 gün adım adım takip

Neşet DİŞKAYA

İzmir'de, MİT ile Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gece ortak yapılan operasyonda ele geçirilen 15 kilogram patlayıcıyı kente getiren terör örgütü PKK kuryesi A.K.'nın, 90 gün boyunca adım adım takip edildiği ortaya çıktı. MİT ve emniyet istihbarat ekipleri tarafından 24 saat boyunca takip edilen A.K.'nin, kömürlükte toprağa gömdüğü patlayıcıyı kırsal kesimde gelmesi beklediği bombacıya teslim etmek istediği öğrenildi.

MİT VE EMNİYET İSTİHBARAT TESPİT ETTİ

İzmir'de, MİT ile İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gece ortak yapılan operasyonda ele geçirilen 15 kilogram patlayıcıyı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İddiaya göre; MİT, Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalarda, geçtiğimiz Şubat ayının başında terör örgütü PKK ile bağlantı olduğu ileri sürülen A.K. isimli kişinin Mardin'de yüklü miktarda patlayıcıyı kente getirdiğini tespit etti. Bunun üzerine ekipler, A.K.'yı takibe aldı. 90 gün boyunca A.K.'nın tüm bağlantıları belirlendi. Takip sırasında A.K.'nın, İzmir'e getirdiği ve Basmane Karakolu yakınında bir evin kömürlüğüne sakladığı patlayıcı ve ateşleyici sistemi kırsal kesimden gelmesi beklenen bombacıya teslim etmek istediği belirlendi.

BOMBACI GELMEDİ, OPERASYON YAPILDI

Üç ay boyunca yapılan takip sonrası kırsal kesimde beklenen bombacı gelmeyince, MİT, emniyet istihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ortak aldıkları kararla operasyon için düğmeye bastı. Dün akşam yapılan operasyon ile A.K. ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Ekipler, koordineli yapılan operasyonda belirtilen adresin karşısındaki harabe evin bahçesinde bulunan kömürlükte 15 kilo patlayıcı, 6 fünye, 2 uzaktan kumanda anahtar sistemi, cep telefonuna bağlı başka bir ateşleyici sistem ele geçirdi. Soruşturmanın sürdüğünü bildiren yetkililer gözaltı sayısının artabileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber