Bursa'daki canlı bombanın cenazesini yakınları teslim aldı

Bursa'da 27 Nisan'da tarihi Ulu Cami yakınında canlı bomba saldırısı düzenleyen kadın teröristin cenazesi, yakınları tarafından teslim alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2016 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'daki canlı bombanın cenazesini yakınları teslim aldı

Üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren terör örgütü PKK üyesi Eser Çali'nin babası Salih Çali ve dayısı ile Yakınlarını Kaybedenler Derneği Başkanı Halit Bozbey ve üyeleri İshak Tekin ve Mahmut İpekten, cenazeyi teslim almak amacıyla Bursa Adli Tıp Kurumuna geldi.

Resmi işlemlerin ardından bu kişilere teslim edilen teröristin cenazesi, Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesine ait nakil aracına konuldu.

Teröristin cenazesinin önce Diyarbakır'a götürüleceği, daha sonra başka bir araçla nakledileceği Iğdır'da defnedileceği öğrenildi.

Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda terörist ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Teröristin kimliğinin, terör örgütü PKK üyesi 24 yaşındaki Eser Çali olduğu belirlenmiş, soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i, sorgularının ardından savcılık tarafından salıverilmiş, Emine K. ve kardeşi Tuba K. ile Ümmü Gülsün M, Zekiye Z, Mithat T. ve İsa C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber