FETÖ gündemli Koordinasyon kurulu bugün toplanıyor

MİT'ten MASAK'a, TİKA'dan Yurtdışı Türkler Başkanlığı'na kadar ilgili tüm devlet kurumlarının temsilcilerinin katılacağı toplantıda paralel yapı ile mücadelede son 2.5 yılda yapılanlar masaya yatırılacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Mayıs 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ gündemli Koordinasyon kurulu bugün toplanıyor

Paralel yapıyla mücadele amacıyla oluşturulan koordinasyon kurulu, bugün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında toplanacak. MİT'ten MASAK'a, TİKA'dan Yurtdışı Türkler Başkanlığı'na kadar ilgili tüm devlet kurumlarının temsilcilerinin katılacağı toplantıda paralel yapı ile mücadelede son 2.5 yılda yapılanlar masaya yatırılacak. Yeni dönem için yol haritası oluşturulacak.

Toplantının gündeminde KPSS'de soruların sızdırılması, kara para aklama iddiaları, özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki paralel yapılanma, hukuki süreçlerde gelinen son nokta detaylı olarak ele alınacak. Paralel yapıya destek verdiği iddia edilen şirketlerdeki incelemelere dair gelinen son durum da görüşülecek. Paralel yapı ile ilgili daha önce inceleme süreci başlatan Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun tespitleri de toplantıda değerlendirilecek.

Paralel yapı soruşturmalarında haklarında gözaltı kararı bulunan ancak yurtdışına kaçan bazı isimlerin de konuşulacağı toplantıda, bu isimlere dair uluslararası yasal süreçlerin hızlandırılması için atılacak adımlar da tartışılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber