Kılıçdaroğlu'na... Seneye gel boyunun ölçüsünü al

TOBB Genel Kurulu'nda Başkan laikliğe niye sahip çıkmadı" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na anında yanıt geldi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Mayıs 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'na... Seneye gel boyunun ölçüsünü al

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 72'nci Genel Kurulu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun skandal sözleri damga vurdu. Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kansız gerçekleştiremezsiniz" şeklindeki tehditvari açıklamaları ve TOBB'u siyasi konularda eleştirmesine tepki gecikmedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kapanış konuşmasında laiklik tartışmalarına tepki göstermedikleri gerekçesiyle kendisini hedef alan Kılıçdaroğlu'na önümüzdeki yıl yapılacak oda ve borsa seçimlerini hatırlatarak yanıt verdi.

MUHALEFET BOŞLUĞU VAR

Hisarcıklıoğlu, "Ben muhalefet lideri değilim, TOBB Başkanıyım. Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye'yi beceremedi, gelir burada Odalar Birliği'nde de boyunun ölçüsünü alır. Bizde hizmet verene teşekkür edilir. 'TOBB Başkanı niye laikliğe sahip çıkmadı' dedi. Kendisi 2015'te İMC televizyonunda bir konuşma yaptı. 'Anayasanın ilk üç maddesi değişebilir' dedi. İlk üç maddenin içinde ne var? Demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti var" diye konuştu. Toplantının ardından basınla sohbet toplantısı da düzenleyen ve TOBB'un muhalefet partisi olmadığını, bir meslek kuruluşu olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "2002'de bütün siyasi partilere aynı yakınlıkta ve uzaklıkta duracağımızı söyledim. Sayın Kılıçdaroğlu bize muhalefet görevi yüklemek istiyor. Doğru, Türkiye'de bir ana muhalefet boşluğu var ama bunu doldurma görevi TOBB'un değil" dedi. Kılıçdaroğlu'nun hükümet temsilcilerine teşekkür edilmesi konusundaki eleştirilere de değinen Hisarcıklıoğlu, "Sorunlarımızı çözen insanlara teşekkür etmemize kızmış. Sanırım kendi konumu ile benimkini karıştırıyor. Çalışmalarımı kavga ederek değil, edep ve adap çerçevesinde yaparım. Biz Ahilik geleneğinden geliyoruz, mayamız, kültürümüz bu" dedi.

BANKALARAYÜKLENDİ

TOBBBaşkanı Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye hepimizin' sloganıyla yapılan genel kurulda bankalara yüklendi. Reel sektörün yüksek faiz ve komisyonlarla mağdur edilmesine bir çare bulunmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, "Bankalar fedakarlığı hep bizden beklemesin. Şimdi sıra onlarda" dedi. Salonda bulunanlara "Hanginiz bankalar kadar kar ediyorsunuz?" diye soran Hisarcıklıoğlu, "Bankalara buradan sesleniyorum, bu vicdansızlığı bırakın. Aynı gemide olduğumuzu unutmayın" mesajı verdi.

TOBB BAŞKANI: AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK

TOBBBaşkanı, Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" ifadesini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi. Terörle ilgili de konuşan Hisarcıklıoğlu, "Teröre karşı 78 milyon birlikte dikiliriz, bu topraklarda barındırmayız" dedi.

KADIN GİRİŞİMCİYE ÖZEL BÖLÜM

Genel Kurul'a Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş katıldı. Ala, Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını dinlemeden salondan ayrıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, genel kurula davetli olmasına karşın katılmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Kadın girişimciler için özel bölüm ayrıldı.

HAZAL ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber