Doğan'dan 'Yavaş şehir' muhalefeti

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ak Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Türkiye'de Seferihisar'la birlikte 11 yavaş şehir "Slowcity" olduğunu ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de projeleri bitirmedeki yavaşlığından dolayı "yavaş şehir" olmasını istediklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mayıs 2016 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğan'dan 'Yavaş şehir' muhalefeti

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci toplantısı öncesi, Balçova Arsa Mağdurları belediye binası önünde toplandı. Üzerlerinde "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kurtar bizi"; "Allah bizi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, Balçova Belediyesi'nden korusun", "imar adaleti, imar eşitliği istiyoruz" sloganları yazılı pankartları tutan Balçova arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan basın açıklaması yaptı. Turan, kendilerine verilmeyen imar hakkının bazı holdinglere haksız şeklide verildiğini, bunları açtıkları davalarla engellediklerini belirtti. Doğuş'un Üçkuyular Meydanı, Florya Gayrimenkul'ün Ankara Caddesi üzerinde yapacağı projelerde yüzde 20 kamuya terkin az olduğunu, haksızlık yapıldığını belirten Turan, Florya'nın imar planı sürecinde meclis üyesi olan CHP İzmir milletvekili Murat Bakan'ın şirketin avukatlık vekaletini almasını eleştirdi.

Avukat Turan, 9 Mayıs pazartesi günü bu konuları içeren dosyayı AK Parti Meclis Grubu'nun kendilerinin belediye almasından sonra teslim ettiklerini, daha sonrası ise aynı dosyayı CHP Grubu'na, başkanlık sekreterliğine vermek isteyince engellendiklerini söyledi. Kendilerinin imar eşitsizliği kanaatini taşıdıklarını belirten Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Doğuş Grubu'nun planıyla ilgili kendi döneminde hiçbir şey yapılmadığı açıklamasının doğru olmadığını, kamulaştırmanın Kocaoğlu döneminde yapıldığını söyledi. Turan daha sonra Belediye Meclis toplantısını izlemek içen salona girdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplatışını Meclis Başkan Vekili Sırır Aydoğan yönetti. Aydoğan toplantının başında, pazartesi günü yapılan toplantıda Ak Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'a "Seni ciddiye almıyorum" dediğini, bunun yanlış olduğunu söyledi. Aydoğan, gerginlikte ben de maksadımı aşan cümleler kullandım. Benim gibi tecrübeli birisi bu sözleri Sayın Doğan'a söylememeliydi. Herkesi ciddiye alıyoruz" dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Doğan ise, yaşamını yitiren meclis üyesi Azad Fazla'nın yerine Grup Sözcülüğü görevini Ali Kökoğuz'un üstlendiğini açıkladı. Doğan, Balçova arsa mağdurlarını, kendi grup toplantılarına davet ettiklerini, 5-6 dakika dinlediklerini ve dosyayı aldıklarını söyledi. Ak Partili Doğan "Keşke, Büyükşehir görevlileri de CHP Grubu da dosyaları alsaydı da pazartesi günkü olaylar yaşanmasaydı. Bugün de basın açıklaması yaparken sivil giyimli zabıtaların güvenlik aldığını gördük. Mağdurlar sadece dertlerini anlatmak istiyor" dedi.

Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını ise ilginç bir üslupla eleştirdi. Türkiye'de Seferihisar ile birlikte yavaş şehir olduğunu dile getiren Doğan, ancak projelerdeki yavaşlık dikkate alındığında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yavaş şehir olması gerektiğini söyledi. Metro, teleferik, fuar projelerinin uzun sürede bittiğini, geciktiğini belirten Doğan, Kent Koleji'nin, Sosyal Yaşam Kampüsü'nün hala tamamlanamadığını., kentsel dönüşüm projelerinde çivi çakılamadığını, Yeni Foça Arıtma, Kavaklıdere arıtma, ve 4. faz inşaatının bitirilemediğini söyledi. Doğan, " Projelerin geç başlayıp geç biten proje olmasın. Slow olmasın. Hızlı büyüyen gelişen, İzmirlilerin ihtiyaçların hızlı karışlayan bir kent olsun istiyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber