Vize serbestisi, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde imzalandı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vize serbestisine yönelik olarak, "72 kriter öne sürüldü, yoktu bunlar, nereden çıktı?" sözlerinin ardından "terör" tanımının netleştirilmesine ilişkin kriterin 16 Aralık 2013'te Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde imzalanan ilk yol haritasına girdiğini ortaya çıkardı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vize serbestisi, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde imzalandı

MERİÇ TAFOLAR

Çakırözer, Milliyet'e şunları söyledi: "Bugün bahsettiğimiz 72 kriter yeni değil. Türkiye'ye vize serbestisi karşılığında dört temel alanda (Belge Güvenliği, Göç İdaresi, Kamu Düzeni ve Güvenlik, Temel Haklar) 72 kriterden oluşan bir Vize Serbestisi Mutabakat Metni ile AB ülkelerine Türkiye üzerinden gidecek yasadışı göçmenlerin iadesine ilişkin Geri Kabul Anlaşması 16 Aralık 2013'te Ankara'da yapılan bir törenle imzalandı.

Törene dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP hükümetinin üç bakanı (DışişleriBakanı, AB Bakanı ve İçişleri Bakanı) katıldı. Belgelere imzaları Türkiye adına dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB adına ise AB İçişlerinden Sorumlu Komiseri Cecilia Malmström attı. O gün Başbakan olan Erdoğan da bu anlaşmayı alkışlayanlar arasındaydı. Hem anlaşmayı imzalayıp hem de şimdi, 'Nereden çıktı bu 72 kriter' demek halkımızı kandırmaktan başka bir şey değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber