Turizmde 'İran' atağı

Türkiye-İran hattında charter uçuş noktaları ve sayıları artırılacak. Hedef destinasyon: Uzakdoğu. Teröre karşı bölge tanıtımında işbirliği yapılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizmde 'İran' atağı

Ayşegül Kahvecioğlu - Tahran

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya ile yaşanan kriz ve bölgesel terör olayları nedeniyle düşüş yaşanan turist sayısında artış sağlamak için alternatif turizm pazarı arayışları kapsamında İran'a geldi. Ünal, TÜRSAB, (TYD, TUROB ve TÜROFED temsilcileri ile birlikte İran'da temaslarda bulundu. Burada ilk olarak İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer ile ikili görüşme gerçekleştiren Bakan Ünal, şunları kaydetti: "Bir işbirliği protokolü imzalayacağız. Bu protokol ilişkilerimizi üst seviyeye çıkaracak. 2015'te İran'dan 1.7 milyon misafir gelmiş. İlk üç ayda yüzde 7.5 artış sağlanmış. 2015'te 165 bin Türk vatandaşımız İran'a seyahat etmiş. Ülkelerimiz arasında köprü olan charter uçuşlarının uçuş noktaları ve sayısının artması öncelikle hedefimiz olmalı. Biz tek bir bölge anlayışıyla Çin, Hindistan, Malezya gibi uzak destinasyonlara ortak tanıtım çalışması yapmalıyız."

Türkler otel yapacak

Sultanifer ise, "İran'dan Türkiye'ye oldukça fazla turist gitmiştir ve bu konuda yaptırımlar kapsamındaki işbirliği önemli sonuçlar da getirdi. Turizm potansiyellerinin özel sektöre açılması, turistik yatırımların yapılması, özellike Türk Müslüman turistlere açılma imkanı da sağlayacak İran'da. Türkiye'den İran'a seferler artmalı. İki ülke turistinden ayrı olarak üçüncü ülke turistlerinin de karşılıklı şekilde Türkiye'ye gelmesini sağlayabiliriz. İran'da turizm yatırımları için Türkiyeli kardeşlerimiz için de iyi bir imkan oluşturmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber