ABD'li ayakkabı markası Cole Haan, İstanbul'a geldi

2015 sonunda kendi markası Mosafer'i Türkiye'ye getiren Katarlı Abuissa Holding, şimdi de ABD'li marka Cole Haan'ın mağazasını açıyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 06:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD'li ayakkabı markası Cole Haan, İstanbul'a geldi

Menekşe ATASELİM

Yükselen kur, ithalat vergileri ve sert rekabet nedeniyle uzun zamandır yeni yabancı markaların girişi azalttığı Türkiye perakende pazarında da 'Katar' etkisi kendini hissettirmeye başladı. Katarlı Abuissa Holding, Zorlu Center'da mağaza kiraladığı kendine ait seyahat ürünleri markası Mosafer'in ardından ABD'li lüks ayakkabı zinciri Cole Haan'ı da Türkiye'ye getirdi. Cole Haan'ın ilk mağazası haziran ayında Kanyon'da açılacak. Finansbank, Digiturk, BMC ve bireysel gayrimenkul yatırımlarıyla Türkiye'de adından sık söz ettirmeye başlayan Katarlıların perakende sektöründe de ağırlığı artıyor. 2015'te Boyner Group'un yüzde 30.7'si Katarlı Mayhoola for Investments'a satılırken Katarlı şirketlerin İstanbul'da alışveriş merkezi (AVM) satın almak istediği de konuşulmuştu. İstanbul'un en çok ilgi gören AVM'lerinden İstinye Park'ın üzerinde yer aldığı Sarıyer'deki İstinye Bayır Caddesi'nin ismi bile 2015'te Katar Bayırı Caddesi olarak değiştirilmişti. Unigaz Qatar'ın da ortağı olan ülkenin en büyük şirketlerinden Abuissa Holding de temsil ettiği markaları bir bir Türkiye'ye taşımaya başladı. Önce, şirketin patronu Ashraf Abu İssa'nın seyahate olan ilgisi sonucu kurduğu Mosafer, Zorlu Center'da mağaza kiraladı. Ardından, Abuissa'nın temsil ettiği ABD'nin lüks ayakkabı ve aksesuvarlarıyla ünlü markası Cole Haan'ın Türkiye'deki ilk mağazasının Kanyon'da açılacağı ortaya çıktı.

Türkiye'deki ilk mağazasını haziranda Levent'teki alışveriş merkezi Kanyon'da açacak Cole Haan'ın ABD'de 108, diğer ülkelerde 68 mağazası bulunuyor.

NIKE 80 MİLYON DOLARA ALIP, 570 MİLYON DOLARA SATMIŞTI

Kate Moss'tan Taylor Swift'e birçok ünlü ismin favori markaları arasında yer alan Cole Haan, 1928'de Trafton Cole ve Eddie Haan tarafından kuruldu. Üst düzey konfor sağlarken stil sahibi görünüm de vaat eden ayakkabılar üretmeyi amaç edinen iki ortak, 1988'de hisselerini 80 milyon dolara bir başka ABD'li dev Nike'a devretti. Nike ise uluslararası arenaya çıkardığı Cole Haan'ı 2012 yılının sonunda özel sermaye fonu Apax'a tam 570 milyon dolara sattı. Teknolojiden perakendeye pek çok sektörde faaliyet gösteren şirketlerde toplam 38 milyar dolarlık yatırımı bulunan Apax, markanın Ortadoğu ve Türkiye'deki distribütörlüğünü Abuissa Holding'e verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber