Paralel Yapı'nın röntgeni çekildi

ABD'deki dernek, vakıf ve okullar mercek altında. Örgütün ABD'deki faaliyetlerini yakından izleyen Ankara, 155 okulun mali yapısını ve Amerikan yönetiminin bu okullarla ilgili tasarruflarını inceledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel Yapı'nın röntgeni çekildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışındaki dernek, okul ve vakıflarının röntgeni çekildi. Paralel Devlet Yapılanması'na karşı yurt içinde süren mücadele yurt dışında da yoğunlaştı. Yurt içindeki tüm kurumlardaki elemanları etkisiz hale getirilen örgüte karşı mücadele için Ankara'da toplantılar da sıklaştırıldı. Son olarak Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve tüm kurumların müsteşarlarının katıldığı toplantı ile FETÖ'nün kurumlara sızmış kripto elemanlarının temizlenmesi için yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

Örgütün yurt dışındaki faaliyetleri de bir süredir yakından takip ediliyor. Yurt içinde birçok yöntemi deşifre olan ve operasyon yapamaz hale getirilen örgütün, 2 yıldan bu yana birçok ülkedeki okulları da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle paralel örgütün elinden alınmıştı. Ancak, FETÖ'nün ABD'de bulunan okulları, dernek ve vakıfları ise faaliyetlerini sürdürüyor. Örgütün yurt içindeki dernek ve vakıflarıyla birlikte, ABD'de bulunan tüm dernek, vakıf ve okullarının da mali bilançosu ve yapılarının röntgeni çekildi.

HER TÜRLÜ DETAY İNCELENİYOR

Ankara paralel yapıyla mücadele kapsamında ABD'deki 155 kadar FETÖ okulunu mercek altına aldı. Bu okulların pozisyonu, nasıl çalıştığı, yürüttükleri lobi faaliyetleri, mali durumu, ABD yönetiminin bu okullarla ilgili bugüne kadar nasıl tasarruflarda bulunduğu kapsamlı şekilde incelendi. Yapılan bu çalışmalar ise gerektiğinde FETÖ'ye karşı ABD'de açılan davalara katkı sunabilecek şekilde yürütülüyor.

AHMET TOPAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber