Suriyeli sığınmacılar, kimlik aldıkları yerde yaşayacak

KONYA'da Suriyeli sığınmacıların oturduğu mahalleye yaklaşık 300 polisle operasyon düzenlendi. Operasyonda, Suriyelilerin üst araması ve biyometrik kimlik kontrolü yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriyeli sığınmacılar, kimlik aldıkları yerde yaşayacak

İkametleri farklı ilde olan sığınmacılara Arapça yazılı bildiriler dağıtılarak kimlik aldıkları illere gitmeleri konusunda uyardı. Bunların kimlik aldıkları illere gitmediklerinin anlaşılması halinde sığınmacı kampına gönderileceği belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Konya'da yaşayan Suriyeliler'e yönelik, huzur ve güvenin sağlanması amacıyla operasyon düzenledi. Suriyeli sığınmacıların yoğun olduğu kent merkezindeki Şükran ve Sahip Ata Mahallesi'nde 300 polis eşliğinde yapılan operasyonda, sığınmacılara ait işyerlerinde bulunanlar ile caddelerde gezen Suriyeliler'in üst araması ve biyometrik kimlik kontrolü yapıldı. İkametleri farklı ilde olan sığınmacılara Arapça yazılı bildiriler dağıtılarak kimlik aldıkları illere gitmeleri konusunda uyarıldı. Eğer kayıt yaptırıp, kimlik aldıkları illere gitmedikleri anlaşılırsa, kimliği olmayanlarla birlikte sığınmacı kamplarına gönderilecek.

Hasan DÖNMEZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber