Roman çocuklara dilekçe yazmayı öğrettiler

DEÜ öğrencilerinin oluşturduğu Toplum Gönüllüleri grubu, düzenli eğitim alamayan Roman çocuklara dikkati çekmek için Roman mahallesindeki evlerin duvarlarını boyadı,çocuklara dilekçe yazmayı öğretti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Roman çocuklara dilekçe yazmayı öğrettiler

MERİÇ ÜRER

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencilerinin oluşturduğu "Toplum Gönüllüleri" grubu, düzenli eğitim alamayan Roman çocuklara dikkati çekmek için Roman mahallesinde evlerin duvarlarını boyadı, oyunlar oynadıkları çocuklara dilekçe yazmayı öğretti.

Toplumda farkındalıklar oluşturmak için etkinlikler gerçekleştiren DEÜ öğrencilerinin oluşturduğu grup, Roman çocukların başta eğitim olmak üzere karşılaştıkları sıkıntılara dikkati çekmek için İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çaybaşı Çağdaş Romanlar Derneği ile iletişime geçerek proje hazırladı.

Projenin uygulama noktası olarak yaklaşık 3 bin Roman vatandaşın yaşadığı İzmir'in Torbalı ilçesindeki Çaybaşı Mahallesi'ni seçen 20 kişilik gönüllü öğrenci grubu, iki gün boyunca 150'ye yakın okul çağındaki çocukla yakından ilgilendi, çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çocuklarla yakından ilgilenen, oyun oynayan öğrenciler, madde bağımlılığının zararları ve çocuk haklarıyla ilgili bilgi aktardı, birlikte yüz boyama, diş fırçalama, ayraç yapımı, takı tasarımı gibi atölye çalışmaları yaptı.

Mahallelerine yüzme havuzu, basketbol sahası gibi sosyal tesisler yapılmasını isteyen çocuklar, bu taleplerini ilgili yerlere iletmeleri için nasıl dilekçe yazacaklarını üniversiteli ağabey, ablalarından öğrendi.

Roman çocuklar, dilekçe etkinliğinin ardından üniversiteli gönüllülerle birlikte mahalledeki evlerin duvarlarını boyadı. Çocuklar, üniversitelilerle davul zurna eşliğinde Roman havası da oynayarak, karşılıklı göbek atmayı da ihmal etmedi.

"Projeye "Göbekatak" adını verdik"

Projenin koordinatörü DEÜ Mühendislik Fakültesi bölümü öğrencisi Muhammet Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaya atılan bir fikir üzerine Roman çocukların sorunlarını daha yakından görmek, düzenli eğitim alamamaları konusuna vurgu yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Herkesin müşterek buluşma noktası olduğu düşüncesiyle projeye "Göbekatak" adını verdiklerini belirten Kabakcı, "Biz genelde öğretirken öğreniyoruz. Burada da bir şeyler öğretmeye çalışırken karşılığında göbek atmayı öğreniriz diye düşündük. Projemizin adı ne olsun derken arkadaşlarla hep beraber hadi 'göbek atak' olsun dedik." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber