Belediye başkanı öğretmenleri yaka paça dışarı attırdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2006 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24.11.2006 günü Büyükçekmece Kaya Ramada oteli'nde öğretmenler günü münasebetiyle Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal AYDIN'ın davetlisi olarak yemeğe katılan öğretmenler Belediye Başkanı Kemal Aydın'ın nezaket sınırları ile asla bağdaşmayan ideolojik konuşması ile karşı karşıya kalmıştır.

Eğitim Bir Sen 1 nolu şube başkanı Emrullah Aydın yayımladığı açıklamada "Bu konuşmasında Sayın Kemal AYDIN'ın Milli Eğitim camiasını karalayan, aşağılayan ve inanç değerleriyle alay eden, öğretmenler arasında ayrımcılık yapan konuşması karşısında daha fazla dayanamayan öğretmen arkadaşımız Binali GÜL, Kemal AYDIN'a günün anlam ve önemini hatırlatarak; bugünün öğretmenler günü olduğunu ve buna uygun konuşması gerektiğini hatırlatmış; bunun üzerine bu duruma sinirlenen Kemal AYDIN; ?'Böyle öğretmenlerin burada işi yok. Defol git! Böyle düşünmeyenler de buradan gitsinler'' diyerek açıkça öğretmenler arasında ayrım yapıp onları kendi özel günlerinde aşağılayarak hakaret etmiştir. Ardından otelin güvenlik görevlileri öğretmen arkadaşımızı yaka ? paça dışarı çıkarmışlar; durumu protesto eden ve Kemal AYDIN'ın tahammülsüzlüğüne daha fazla dayanamayan bir grup öğretmen de salonu terk etmiştir." dedi.

Olay kamu binasında gerçekleşmediğini ve Belediye Başkanının öğretmenlerin kurum amiri olmadığını belirten Aydın "arkadaşımızın suç, hakaret unsuru içeren bir konuşması olmamıştır, herkesime eşit mesafede olması gereken Kemal AYDIN belli ki kamu görevi ifa ederken siyasi ideolojisinden kurtulamayıp kendi gibi düşünmeyenlere tahammül edememiştir." dedi.

Açıklamada, Belediye Başkanı Kemal Aydın kınandı ve özür dilemeye davet edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber