Hakkındaki iddialara bizzat cevap verdi

'Diplomasının sahte olduğu' iddialarına bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nde cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkındaki iddialara bizzat cevap verdi

"...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "diplaması sahte" iddialarına yanıt vererek, "Bu meseleyi birileri hala ısrarla köpürtmeye devam ediyor"dedi.

Erdoğan, iddialara şu açıklamalarla cevap verdi:

"Bugünlerde birileri yine şahsımla alakalı olarak 'diploması vardı, yoktu' diye bir tartışma başlattılar. Kayıt olduğum, okuduğum ve mezun olduğum okul ortada, sınıf arkadaşlarım ortada. Ayrıca üniversite yönetimi resmi açıklamayı yaptı. Tüm bunlara rağmen birileri hala ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserle ortadayız."

Erdoğan, "Bugün artık Türkiye'de Üniversite, 'sahte diploma' iddialarına açıklık getirdi siyasette, bürokraside ve ticarette kriter hangi seçkin gruba mensup olduğun değil, hangi birikime sahip olduğundur. Gerekli eğitime ve kabiliyete sahip olan herkesin önünde tüm kapılar sonuna kadar açıktır" ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi mezunuyum

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Marmara Üniversitesi'nin ben de ayrı bir yeri vardır. Aksaray İktisat ve Ticaret diye o zaman okulumuzun adıydı. Orada başladık. Dönemin şartlarında okulumuz uzadı. 1981 yılında mezun olduk. 1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi oldu. Tabi rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bende böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım. Mezun olduğum okul ortada, sınıf arkadaşlarım ortada. Okulumuz zaten gereken açıklamayı yaptı" diyerek 'diploma' tartışmalarına son noktayı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber