Erzurum Valiliğinden internet sitesine yönelik açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basında yer alan "Valilik Sitesinde nasılım sorusu" haberi üzerine Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Erzurum Valiliği Resmi İnternet Sitesi olan ve www.erzurum.gov.tr adresinden yayımlanan sitenin tüm verilerinin İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tutulduğu belirtilerek şu bilgilere yer verildi:"Ülkemizin en büyük illerinden olan ve son derece geniş bir coğrafyaya, tarihi, kültürel ve turistik potansiyele sahip olan ve bu yönleriyle 2011 Universiade Oyunlarına da aday olan Erzurum'u dünyaya tanıtmak amacıyla hazırlanan ve sürekli güncellenen Erzurum Valiliği Resmi İnternet Sitesi İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı serverleri üzerinden yayın yapmaktadır. Dolayısıyla tüm veriler buradaki serverlerde tutulmaktadır. İçişleri Bakanlığı'mızda ise biri asıl, diğer yedek olmak üzere iki adet database dosyası bulunmaktadır. Yedek database zaman zaman asıl database dosyalarını alarak otomatik olarak yedekleme yapmaktadır. Asıl database dosyasında zaman zaman meydana gelen kesintilerde ise yedek database dosyası devreye girmektedir. Bahse konu olan haberin yapıldığı dönemde ise yedek database devreye girmiş bulunmaktadır. Yedek database üzerinden yayın yapmakta olan internet sitemizin ana sayfasındaki anket kısmı ise deneme amaçlı hazırlanmış ve sorulan sorular ve cevapları anket formatı hazırlamak ve çalışıp çalışmadığını görmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personelleri tarafından dizayn edilmiştir. Asıl database üzerinden yayın yapmakta olan internet sitemiz üzerinde anket bölümü bulunmakta ancak habere konu olduğu şekli ile soru ve cevap bulunmamaktadır. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire başkanlığı ile yapılan görüşme neticesinde bu tür aksaklıklara tekrar meydan verilmemesi istenmiştir. ?

Açıklamada ayrıca, Erzurum 2011 Universiade Oyunlarına aday olmuş ve gerek Erzurum'un, gerekse Palandöken Kayak Tesislerinin tanıtımının sağlıklı yapılabilmesi için tüm teknolojik imkanlardan yararlanıldığı kaydedildi. Açıklamada daha sonra şu bilgiler ifade edildi: ? Bu amaçla Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak üç ayrı dilde hazırlanan www.universiadeerzurum.org sitesi uzun zamandır yayınlanmakta ve tanıtımın bir bölümü bu şekilde yürütülmektedir. Siteye direkt adres yazılarak girilebileceği gibi, www.erzurum.gov.tr adresinden verilen linkle de ulaşılabilmektedir. Ayrıca FISU'nun ana sayfasından da verilen link sayesinde de siteye ulaşılabilmekte ve yabancı ziyaretçileri siteye daha kolay erişmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca bu sitede Erzurum'un ve Palandöken Kayak Merkezinin tanıtımına geniş yer verilirken, çalışmayan link de bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber