63 karakterli 'Paralel' şifresi

FETÖ'nün İzmir'deki gizli yapılanması deşifre oldu. 'Yeğen' rumuzlu gizli tanığın yanında getirdiği 63 karakterli şifresi olan muhasebe programının açılması sonucu, yardımların kim tarafından toplandığı ve nerelere gönderildiği tespit edildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
63 karakterli 'Paralel' şifresi

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) İzmir ayağındaki işleyiş ve para transferleri gibi konulardaki gizem aydınlandı. İzmir'in bu gizli yapılanmasıyla ilgili sır, yeğen rumuzlu gizli tanığın anlatımı sonucu çözüldü.

Kentte uzun yıllar cemaatin üst düzey yöneticiliğini yapan gizli tanık, polise başvurup bildiklerini anlatmak istediğini söyledi. Ancak bu gizli tanığı, diğer itirafçılardan ayıran en önemli farkı, yanında getirdiği çok gizli hazırlanmış muhasebe kayıt programı oldu. 90 sayfa ifade veren gizli tanık 'Yeğen'in getirdiği muhasebe programının 4 aşamalı, 63 karakterli çok özel şifresi, itirafçının verdiği bilgiler doğrultusunda açılabildi. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarda açılması gereken programın, şifresinin tek bir karakterinin bile yanlış girilmesi durumunda anında içerisindeki bilgileri sildiği, açılsa bile bu kayıtların bulunamadığı tespit edildi. Bu kayıtların olası silinme olasılığına karşı tüm cemaat yöneticilerinin, mini SD kartlarda bu özel programı ve yedeklemeyi taşıdıkları gizli tanığın, itirafları arasında yer aldı.

PENSİLVANYA'YA %13

Gizli tanığın anlattıları sayesinde cemaat üyelerinin, kimin adına ve hangi kente ya da ülkeye gitmesini istediği kurban yardımları kayıtları da ortaya çıkartıldı. Bu yardımların, kentteki imamlardan kim tarafından toplandığına, nerelere aktarıldığına dair bilgilere, yine kayıtlardan ulaşıldı. Buna göre, toplanan yardımların yüzde 13'ünün Pensilvanya'ya, yüzde 30'unun cemaatin etkin olduğu yabancı ülkelerin imamlarına, geri kalanlarının ise cemaate yakın, ülke içindeki kurumlara dağıtılmasının kurala bağlandığı saptandı.

İzmir dörde ayrıldı

Kentte son yapılan operasyonla, muhasebe kayıtlarının yanı sıra itirafçının anlatımıyla, cemaatin İzmir'deki yapılanmasına dair önemli bilgiler elde edildi. Fethullah Gülen ve yöneticileri, İzmir'e büyük önem verdikleri için özel yapılandırmaya gidip kenti Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4'e ayırdığı anlaşıldı. Bu bölgelerin başına da, ayrı ayrı baş imam ile yardımcı imamlar atadığı, bunların seçiminde cemaat içindeki durumlarının önemli olduğu saptandı. Dört bölgenin birbirinden bağımsız olarak faaliyet yürüttükleri belirlendi. Emniyet yetkililerinin de, bu anlatımlardan sonra cemaatin işleyiş şemasını oluşturmaya başlatıkları kaydedildi. İzmir'deki FETÖ operasyonunda 32 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. 18 kişi ise serbest bırakılmıştı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

yurt genelindeki FETÖ baskınları sürüyor. Edirne merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 45 zanlıdan 2 kişi tutuklandı. Kocaeli merkezli 7 ilde düzelenen baskında 2 kişi gözaltına alındı.Gaziantep'te de 3 kişi cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber